PMDD

לקראת אבחנה מהימנה של הפרעה דיספורית קדם-וסתית

חוקרים קבעו, כי מדד C-PASS הינו כלי מהימן ובעל תוקף גבוה, אשר יחד עם ה-DSRP מביא לתיקנון של אבחנת PMDD על פי ה-DSM5

כאב בקרב נשים (צילום: אילוסטרציה)

למרות תוקף הראיות לקיומה של הפרעה דיספורית-קדם וסתית (PMDD) והכללתה ב-DSM5, קיים שוני רב באופן אבחנת המחלה בין מטפלים שונים. שוני זה מקשה על תיקוף האבחנה והבנת הפתופיזיולוגיה והטיפול במחלה.

במאמץ לזרז את הפיכתם של הקריטריונים האבחנתיים ל-PMDD ב-DSM5 לכאלו אשר ניתן להשתמש בהם במחקר קליני, כותבי המאמר הנוכחי מציגים את ההתפתחות והתיקוף הראשוני של ה-Carolina Premenstrual Assessment Scoring Systemי(C-PASS). ה-C-PASS הוא מדד מתוקנן לאבחנת PMDD על ידי דירוג תסמינים יומיים במשך חודשיים או יותר על ידי שימוש ב- Daily Record of Severity of Problemsי(DRSP).

במחקר השתתפו 200 נשים שדיווחו בצורה רטרוספקטיבית על תסמינים נפשיים לפני קבלת וסת. המשתתפות דירגו תסמינים יומיים במשך 2-4 חודשים באמצעות DRSP. בוצעה השוואה של אבחנת PMDD על ידי רופאים מומחים ועל ידי מדד ה-C-PASS.

שיעורי ההסכמה בין הרופאים המומחים למדד ה-C-PASS נמצאו כגבוהים מאוד ועמדו על 98%.

מסקנת החוקרים היא, כי C-PASS הינו כלי מהימן ובעל תוקף גבוה אשר יחד עם ה-DSRP מביא לתקנון של אבחנת PMDD על פי ה-DSM5. שימוש תדיר בכלי זה יביא למדגמים הומוגניים יותר של נשים אשר מאובחנות עם הפרעה זו וישפר מחקרים עתידיים אשר ינסו לחקור ולאפיין את הפתופיזיולוגיה של PMDD.

מקור:
Eisenlohr-Moul, T.A. et al. (2016) The American Journal of Psychiatry. 174(1), 51.

נושאים קשורים:  PMDD,  הפרעת דחק קדם וסתית,  C-PASS,  DSM5,  DSRP,  מחקרים
תגובות