חדשות

שר הבריאות ליצמן מאיים: "נלך למלחמת עולם על הרפורמה בביטוח הסיעודי"

שר הבריאות הופיע באירוע פומבי בתל אביב, הסביר מדוע חזר בו ברגע האחרון בנוגע להיטל על הביטוחים המשלימים והפרטיים ושב והתחייב לקדם את הרפורמה בביטוח הסיעודי; "קראתי טענות כי חברות הביטוח איימו עלי דרך העיתונות החרדית בנושא ביטוחי הבריאות. הכל שטויות"

מימין: שמואל סלבין, אריה אברמוביץ, שר הבריאות יעקב ליצמן וגדעון סער, בישיבת הוועדה הציבורית לבחינת ענף הביטוח (צילום: יח"צ)

שר הבריאות יעקב ליצמן הכריז היום (ב'), כי "לא יהסס ליצור מלחמת עולם בכל הנוגע לביטוח הסיעודי". הוא גם העריך כי תקציב הבריאות שאושר בממשלה יעבור כפי שאושר גם בכנסת.

השר ליצמן דיבר בישיבת הוועדה הציבורית לבחינת ענף הביטוח, שהתכנסה בתל אביב. התארח בה גם שר העבודה והרווחה חיים כץ. בראש הוועדה עומד השר לשעבר גדעון סער וחברים בה גם שמואל סלבין, מנכ"ל משרד האוצר לשעבר; דורון שורר, המפקח על הביטוח לשעבר; גלית אבישי, יו"ר ארגון "אמון הציבור" ואריה אברמוביץ, נשיא לשכת סוכני ביטוח.

ליצמן: "נכון לעכשיו, הביטוח הסיעודי הוא חלק מההסכם הקואליציוני, ואני סמוך ובטוח שראש הממשלה יקיים את ההבטחה שלו"

השר ליצמן התייחס בפתח דבריו לפרסומים שהופיעו בתקשורת לפיהם ההיטל שתוכנן על ביטוחי הבריאות המשלימים "נקבר" בעקבות לחץ שהפעילו עליו חברות הביטוח. "קראתי טענות כי חברות הביטוח איימו עלי דרך העיתונות החרדית בנושא ביטוחי הבריאות. הכול שטויות, איש לא איים עליי".

ליצמן הוסיף: "אני לא מושפע, לא מלחצים ולא מאיומים. נכון שרציתי להצביע נגד התקציב אבל הנושא הרבה יותר מורכב. רק לאחר שאיימתי כי אצביע נגד תקציב המדינה - התיישרו מול הבקשה שלי". ליצמן דרש כי מימון התוספת לסל הציבורי לא תיעשה באמצעות היטל על הביטוחים.

"כאשר תקציב סל התרופות היה 300 מיליון שקל בשנה במשך 10 שנים זה היה בסדר - והתקשורת שתקה. אבל פתאום, כשיש 500 מיליון שקל, או לדעת גורמים בתקשורת רק 460 מיליון, זה מעט מדי? תנו לי להרגיע אתכם, התוספת היא 500 מיליון שקל ולא פחות מכך".

ליצמן התייחס לרפורמה בביטוח הסיעודי, אותה החל לקדם כבר בקדנציה הקודמת של כסגן שר הבריאות. "יומיים לפני אישור התקציב, ראש הממשלה שלח את המנכ"ל שלו, אלי גרונר, ואת היועץ הכלכלי שלו, אבי שמחון, על מנת שננהל משא ומתן סביב סוגיית הביטוח הסיעודי. לאחר מכן, בישיבת הממשלה, שבה הנגידה, קרנית פלוג, הציגה את עמדתה, היא אמרה במפורש, שהיא תומכת בהעברת הסכום שדרשתי. נכון לעכשיו, הביטוח הסיעודי הוא חלק מההסכם הקואליציוני, ואני סמוך ובטוח שראש הממשלה יקיים את ההבטחה שלו".

ליצמן הוסיף, כי "ככל הנראה נקים בקרוב צוות לבחינת הסוגיה הזאת. אין שום סיבה שבעולם לגזול כסף מהילדים שלנו (לביטוח סיעודי – מערכת דוקטורס אונלי). האחריות הסיעודית צריכה להיות על כתפי הממשלה ולא על כתפי הילדים שלנו. סוגיית הסיעוד הממלכתי צריכה לעבור לאחריות קופות החולים, ולהיות מיושמת באמצעות אשפוז בקהילה ובאמצעות תוספת שעות סיעוד".

"אם יהיה צורך אני אלך על זה למלחמת עולם", אמר ליצמן, "איך היא תסתיים? אני לא יודע. לא ויתרתי על נושא הסיעוד. יהיה סיעוד - אבל אני לא יודע באיזה פורמט".

ליצמן גם אמר, כי הוא תומך במהלך בהעלאת מס הבריאות, ולא רק לצורך מימון רפורמת הסיעוד שהוא מוביל. הוא ציין, כי העלאה של 0.5%-0.6% במס הבריאות תביא לתוספת של כ-1.5 מיליארד שקל בשנה. לטענת ליצמן, העלאת מס הבריאות תשתלם יותר לציבור ולמעשה תחסוך לו כסף, שכן ניתן יהיה לוותר או לשלם פחות על ביטוח סיעוד פרטי.

שר העבודה חיים כץ אמר בהתייחסו לסוגיית ביטוחי הסיעוד: "בא חברי ליצמן בכוונות טובות. הוא רוצה לעשות ביטוח סיעודי שיעלה מאות שקלים למשפחה בחודש, וייתן כיסוי ביטוחי לכל החיים של 3,000 שקל בחודש. אבל מה נעשה אם האשפוז הסיעודי יעלה 15 אלף שקל בחודש? אם אין לאדם את ההשלמה (על הפער הזה) – הוא לא יוכל להיכנס למוסד סיעודי".

נושאים קשורים:  חדשות,  ביטוח סיעודי,  היטל על הביטוחים,  סל הבריאות
תגובות

הכותרת מרשימה, חסרות לי האותיות הקטנות. מה יספק ביטוח סיעודי כזה, האם יממן אשפוז במחלקה סיעודית ראויה (לעומת מבנה אפל עם אוכלוסיה צפופה) לאדם תשוש? לכמה זמן?
האם יספק כיסוי לעובד זר במקרה ואדם תשוש יכול להמשיך לגור בביתו?
נושא אחר, מי ישלם את תוספת המס, האם גם אוכלוסיה החרדית שלא עובדת (לה השר ליצמן כל כך דואג)? או שרק מעמד הביניים הישראלי העובד.
ולבסוף, מה יהיה עם הכסף ששולם שנים רבות לביטוחים סיעודיים שונים? האם יעבור במלואו כקופה רזרבית של הביטוח הממלכתי או שישאר בחברות הביטוח כמתנה.