חדשות

סקר: לרוב המטופלים לא אכפת אם הרופא המטפל בהם הוא דוקטור או פרופסור

כ-59% השיבו כי התואר לא משנה, לפי סקר שפורסם היום (ד') בעיתון הכלכלי "גלובס"; בנוסף, 41% בלבד אמרו כי חשוב להם שהרופא המטפל או היועץ להם מועסק בבית חולים

טיפול רפואי, יחסי רופא-חולה (צילום: אילוסטרציה)

סקר המתפרסם היום (ד') ביומון הכלכלי "גלובס" בכתבתו של שי ניב, מעלה, כי רק 41% מכלל הנשאלים אמרו שחשוב להם שהרופא המייעץ או המטפל בהם יעבוד בבית חולים. בקרב קבוצת הגיל 55 ומעלה, 65% השיבו כי הם רואים חשיבות בכך שהרופא המייעץ והמטפל בהם יעבוד גם בבית חולים.

הסקר בוצע בידי "מכון גיאוקרטוגפיה" עבור המכללה האקדמית לישראל, שמקיימת היום כנס תחת הכותרת "מיהו הרופא הטוב?"

על –פי הדיווח, 8% מהנשאלים השיבו שמספיק להם שהרופא שיטפל או ייעץ להם יעבוד בקופת החולים או בקליניקה פרטית ו-51% השיבו שאין זה משנה. התוצאות לא משתנות באופן מיוחד על רקע סוציו-אקונומי או מגדרי.

עוד העלה הסקר, כי ל-59% מהנשאלים לא חשוב בעת בחירת הרופא המייעץ או המטפל אם הוא פרופסור או דוקטור. רק 25% מהנשאלים השיבו שעניין הפרופסורה "די חשוב" להם, לעומת 7% שהשיבו שהדבר "חשוב להם מאוד". ל-9% מהנשאלים לא היתה דעה בעניין.

בקרב בעלי הכנסה גבוהה, 64% מציינים כי לא חשוב להם אם הרופא הוא פרופסור או דוקטור; בקרב בעלי השכלה אקדמית השיעור הזה עולה לכדי 68%. נשים מקנות יותר חשיבות לתואר, לעומת גברים.

עורכי הסקר גם שאלו עד כמה הציבור מעוניין בדירוג הרופאים ואם הוא רואה בכך חשיבות. התוצאות: 56% מהנשאלים סבורים שמערכת דירוג ארצית ומקצועית תתרום למערכת הבריאות, לעומת 31% הסבורים שדירוג כזה עלול להזיק. 14% מהנשאלים סבורים שהדירוג לא יתרום ולא יזיק.

לכתבה המלאה בגלובס

נושאים קשורים:  חדשות,  סקר,  "גלובס",  תדמית הרופא,  יחסי רופא חולה,  יחסי אנוש,  רפואה פרטית
תגובות