חדשות

"מערכת הבריאות אינה גזענית; הגזענות שאנו נתקלים בה היא של מטופלים מול הצוות"

כך אמר אתמול יו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, ד"ר ערן הלפרן, בדיון מיוחד שנערך בוועדה לקידום מעמד האשה של הכנסת על רקע הדיווח על הפרדה יזומה או במענה לבקשות היולדות בין נשים ערביות ליהודיות; פרופ' יונתן הלוי: "זו הנטייה הטבעית. זו לא אפליה, זה פשוט מה שקורה"

מחלקת מיון יולדות חדש ב"שערי צדק" (צילום: "שערי צדק")

יו"ר איגוד מנהלי בתי החולים, ד"ר ערן הלפרן, דחה אתמול בדיון מיוחד שנערך בוועדה לקידום מעמד האשה של הכנסת את הטענות על הפרדה בין יולדות ערביות ויהודיות בכמה בתי חולים ברחבי הארץ. הדיון התנהל על רקע דיווח שפירסמה בשבוע שעבר בנושא כתבת רשת ב' של קול ישראל, בו נטען כי הצוות הרפואי מאפשר ולעתים יוצר על דעת עצמו הפרדה, בין השאר בבתי החולים "הדסה", "איכילוב", "שערי צדק" ו"מאיר".

"מערכת הבריאות אינה גזענית", אמר ד"ר הלפרן אתמול, "מטופלים בישראל מקבלים טיפול על פי שיקולים וסדר עדיפות רפואיים בלבד. הגזענות שאנחנו כן נתקלים בה היא גזענות של פציינטים כלפי הצוות".

ד"ר ערן הלפרן: "מטופל שחור בשיקגו מקבל טיפול רפואי פחות טוב מזה שמקבל בדואי בבית החולים סורוקה"

לפי דיווח בעיתון "הארץ", שהביא את דבריו, אמר ד"ר הלפרן: "אנחנו מטפלים בבתי החולים במקרים מאוד קשים ובכל חלקי החברה הישראלית, כולל זונות, נרקומנים ומבקשי מקלט, ואנחנו נדרשים להתמודד עם לא מעט שאלות אתיות תוך כדי. אני יכול לומר שמטופל שחור בשיקגו מקבל טיפול רפואי פחות טוב מזה שמקבל בדואי בבית החולים סורוקה".

פרופ' ארנון סמואלוב, מנהל מחלקת יולדות ב"שערי צדק", אמר כי אין הפרדה רשמית, אך בדבריו ציין כי לעתים לוקח הצוות בחשבון "התאמה תרבותית" כדי לשבץ את היולדות לחדרים השונים. "אין כאן גזענות, כולם מקבלים אותו יחס", אמר פרופ' סמואלוב לפי הדיווח ב"הארץ", "יש לנו יותר מ-200 מיטות ליולדות אחרי לידה והחדרים מתמלאים. יכול להיות שיהיו בחדר אחד אתיופיות, רוסיות או ערביות - מתוך רצון להתחשב בהתאמה תרבותית ושפה".

פרופ' דרורית הכנר מבית החולים "הדסה" הר הצופים בירושלים, אמרה במהלך הדיון, לפי דיווח ב"מאקו": "אנחנו משתדלים להיענות לבקשות המאושפזים - זו לא אפליה. גם נשים ערביות לאחר לידה מבקשות לא להיות עם יהודיות. הדבר דומה לניסיון שלנו שלא לשלב באותם החדרים בין מאושפזות חרדיות וחילוניות בשבת".

פרופ' יונתן הלוי, מנהל בית החולים "שערי צדק", ביקש להבהיר את המצב, ואמר כי אין מדובר בהפרדה יזומה על רקע גזעני: "חרדיות נוטות להיות ביחד, חילוניות נוטות להיות ביחד וגם ערביות - לא בגלל בקשות אלא בשל הנטייה הטבעית. זו לא אפליה, זה פשוט מה שקורה".

נושאים קשורים:  חדשות,  גזענות,  הפרדה,  מגזר,  המרכז הרפואי "הדסה",  המרכז הרפואי "שערי צדק"
תגובות

דיון טפל ומיותר!