חדשות

גם אחרי שה-WHO הכריז על סוף המגיפה, האבולה ממשיכה לגבות קורבנות באפריקה

בגינאה דווח השבוע על מקרה מוות של נערה כפרית מאבולה, ולא ברור אם וכמה מתושבי כפרה נדבקו; חלק מהחולים ששרדו את הנגיף מדווחים על תופעות בריאותיות חמורות המופיעות לאחר מכן

כפר בגינאה שבמערב אפריקה (צילום: אילוסטרציה)

שלושה ימים לאחר שארגון הבריאות העולמי (WHO) הכריז על סיום התפרצות האבולה גם בסיירה ליאון, הודיעה ביום ראשון גינאה השכנה על מקרה מוות רביעי בתחומה מהמחלה בתוך כחודשיים וחצי. החולה היתה נערה כפרית שאושפזה במרכז טיפול לאבולה באזורה. עדיין לא ברור כמה אנשים נוספים באזור מגוריה נדבקו באחרונה בנגיף.

בכל רחבי אפריקה מתו במגפת האבולה הנוכחית 11,314 בני אדם מאז התפרצותה ב-2014, וכ-29 אלף בני אדם נדבקו בנגיף. החוקרים שמלווים את גורמי הבריאות והרפואה המקומיים סבורים, כי גינאה היתה מקור ההתפרצות הראשוני. כ-2500 בני אדם מתו במדינה.

בסוף דצמבר הכריז ה-WHO כי בגינאה המחלה פסקה להיות מדבקת והנגיף לא פעיל. עם זאת היתה גם אזהרה שהנגיף עלול להתפרץ מחדש, משום שהוא מתמקם ושוהה בנוזל העין, במערכת העצבים המרכזית ובנוזלי גוף (זרע) אצל חולים ששרדו את המחלה. ב-14 בינואר הודיע ה-WHO, כי הסתיימה גם התפרצות הנגיף ועצירת התפשטותו בליבריה, שהיא הנפגעת הקשה ביותר במגפה הנוכחית, עם יותר מ-4,800 קורבנות.

חלק מהחולים ששרדו את המחלה והתאוששו למעשה לא החלימו והם סובלים ממגוון של בעיות בריאות קשות המתבטאות בכאב פרקים, כאבי ראש, בעיות בראייה ושמיעה, אבדן זיכרון וקשיי נשימה.

בשלב זה ידועים חמישה זנים שונים של נגיף אבולה. זן "אבולה זאיר" הוא שאחראי להתפרצות האחרונה. במאמר שפורסם באחרונה בכתב העת PLoS Pathogens נמסר, כי ניסוי טיפולי באמצעות אינטרפרון-גאמא שאושר בידי ה-FDA לחולי גרנולומאטוס כרוני ואוסטאופורוזיס, עשוי כנראה להיות יעיל גם כתרופה לאבולה.

נושאים קשורים:  חדשות,  מגיפת האבולה,  אפריקה,  WHO,  ארגון הבריאות העולמי,  גינאה
תגובות