חדשות

ארבעה מקרי "זיקה" נוספים בישראל; 4,700 תינוקות עם מיקרוצפליה בברזיל

מנכ"לית ארגון הבריאות העולמי ביקרה בברזיל, ושמעה על ההיערכות של המדינה למשחקים האולימפיים, והחשש כי האירוע הבינלאומי יגביר את התפרצות הנגיף במדינות רבות

מנכ"לית ארגון הבריאות העולמי, ד"ר מרגרט צ'אן, במהלך ביקור בברזיל בנוגע להתפרצות ה"זיקה" (צילום: אילוסטרציה)

ארבעה מקרים חדשים של מחלת ה"זיקה" התגלו בישראל בשבועות האחרונים, כולם עקב הידבקות במדינות אנדמיות לנגיף. אחד מהחולים חזר מקולומביה, האחר מקוסטה ריקה, המקרה השלישי הוא של צעירה שחזרה ממקסיקו וגבר נוסף חזר ממדינה באסיה.

בכך מגיע מספרם של אלו שאובחנו בישראל כחולים בזיקה לשמונה. הארבעה הראשונים אובחנו בחודש שעבר. כולם לא נזקקים לטיפול או לשהות בבידוד. האבחנה נעשתה במכון לרפואת מטיילים ומחלות טרופיות במרכז הרפואי "שיבא" בתל-השומר ובמעבדה הווירולוגית של בית החולים.

בקולומביה, לפי דיווח הרשויות במדינה, נדבקו עד כה בנגיף ה"זיקה" מעל 37 אלף בני אדם, מהם 6,356 נשים בהריון

פרופ' אלי שוורץ, מנהל המכון, אמר כי כל שמונה הנדבקים במצב טוב ומדובר במחלת חום הנמשכת 7-5 ימים בלבד, ומבחינת הנדבקים היא כבר עברה. הם הגיעו למרפאת המטיילים עם חום גבוה יחסית, ולכך התלוו התסמינים האופייניים: פריחה, כאבי מפרקים ואיבוד חוש הטעם.

"בבדיקה לזיקה קיבלנו תוצאה חיובית", אמר פרופסור שוורץ. לכל החולים בני זוג, אולם לא היתה הדבקה מאחד לשני. הצעירה שתושאלה על המקום והזמן שבו נעקצה ביתוש מעביר הנגיף קיבלה המלצה שלא להיכנס להריון לפחות חודש אחרי שתסמיני המחלה נעלמו.

בארה"ב דווח על 14 מקרים של הידבקות בזיקה בעקבות יחסי מין בין חולים במחלה לבין בני ובנות זוגם. לפי הדיווחים, מצטברות ראיות לכך שיחסי מין גורמים להעברת הנגיף במקרים מסוימים. נשאי הנגיף קיבלו הנחיות שלא לתרום דם ולא לקיים יחסי מין ללא קונדום במשך כשלושה חודשים, עד שגופם יהיה נקי לחלוטין מהנגיף.

הדאגה העיקרית שעוררה ההתפרצות הנוכחית של זיקה היא שהנגיף כנראה גורם למקרי מיקרוצפליה. בברזיל דיווחו השבוע הרשויות כי מספר המקרים החשודים של מיקרוצפליה כתוצאה מהידבקות בנגיף עלה ל-4,690, לעומת 4,443 בשבוע שעבר. מתוכם, המקרים המאובחנים שבהם התגלה הנגיף עלה ל-583, מ-508 בשבוע שעבר.

מנכ"לית ארגון הבריאות העולמי, ד"ר מרגרט צ'אן, אמרה בתום ביקור בברזיל כי ניתנו לה ערבויות של נשיאת ברזיל וממשלתה, שהמדינה תעשה כל שניתן כדי להבטיח משחקים אולימפיים בטוחים מפני הידבקות בזיקה.

בין האמצעים שברזיל צפויה לנקוט בקרוב נכלל גם שימוש בקרני גאמא לעיקור יתושים זכרים. הטכנולוגיה הזאת נוסתה לשם טיפול בזבוב הפירות בעבר, אולם לא נוסתה על יתושים עד כה. לפי ה"טלגרף" הבריטי, הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית הבטיחה לממשלת ברזיל שתתמן את שיגור המערכת הנדרשת להפעלת הקרינה לצפון מזרח ברזיל, אחד ממוקדי ההתפרצות.

על-פי ארגון הבריאות העולמי, הנגיף התגלה עד כה ב-30 מדינות, ביניהן בוליביה, אקוודור, ונצואלה, תאילנד וקולומביה, שבה הדיווח הרשמי הוא כי נדבקו בנגיף עד כה מעל 37 אלף בני אדם, ומהם 6,356 נשים בהריון. הרשויות בקולומביה מדווחות כי שיעור הנדבקים במדינה עולה בקצב של 5,500 מקרים בשבוע.

נושאים קשורים:  חדשות,  נגיף ה"זיקה",  ברזיל,  ארגון הבריאות העולמי,  ישראל,  פרופ' אלי שוורץ
תגובות
22.03.2016, 22:50

שוב ניסוח מטעה ומעורר חרדה אפשרית בקרב הציבור. למען הדיוק הייתם צריכים לנסח את הכותרת כך "ארבעה מקרי "זיקה" נוספים שנרכשו באזורים אנדמיים, אובחנו בישראל"