חדשות

הר"י קוראת לממשלה לאמץ מיידית שלושה צעדים לשיפור מערכת הבריאות

יו"ר הר"י המליץ על השקעה של חצי מיליארד שקלים בקיצור זמני ההמתנה במיון, מיליון שקל בשנה לקיצור תורים ועדכון תקציב סל הבריאות בהתאם לגידול הדמוגרפי

יו"ר הר"י, ד"ר ליאוניד אידלמן, במהלך דיון בוועדת הבריאות של הכנסת, 10/02/14 (צילום: פלאש 90)
יו"ר הר"י, ד"ר ליאוניד אידלמן, במהלך דיון בוועדת הבריאות של הכנסת, 10/02/14 (צילום: פלאש 90)

יושב ראש ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, שיגר אמש (יום א') מכתב לשר האוצר משה כחלון ולסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, בו הצביע על שלושה צעדי ההבראה העיקריים בנושאי הבריאות, שיש להחליט עליהם ולהכלילם כבר בתקציב המדינה הבא. זאת, כדי לתת מענה מידי לכמה מבעיותיה של מערכת הבריאות הציבורית.

שלושה הצעדים שמנה ד"ר אידלמן במכתבו, הם:

1. החלטה על השקעה של לפחות 1 מיליון שקל בשנה כבר בבסיס תקציב הבריאות, למימוש תוכנית לאומית לקיצור תורים במערכת הבריאות הציבורית;

ד"ר אידלמן: "רק הגדלת ההשקעה בתקציב הבריאות תוכל למנוע תמונות חוזרות ונשנות של חדרי מיון קורסים וסגל רפואי שאינן עומד בעומס הבלתי אנושי"

2. הקצאת חצי מיליארד שקל לשיפור וקיצור זמני ההמתנה במחלקות לרפואה דחופה (מיון) בבתי החולים – וזאת בהתאם למתווה פעולה שהכין האיגוד לרפואה דחופה בהר"י;

3. לעדכן את תקציב סל שירותי הבריאות במלוא הגידול הדמוגרפי של אוכלוסיית ישראל, תוך התייחסות להזדקנותה ב-2.4% מדי שנה.

"נקיטת צעדים אלו, בדיוני התקציב המתגבש בימים אלו, יכולה להיות שינוי כיוון שיביא רפואה איכותית וזמינה יותר לתושבי המדינה בזמן הקרוב", ציין ד"ר אידלמן במכתבו.

במכתב מפרט עוד יו"ר הר"י שוב כמה מבעיותיה הקריטיות של מערכת הבריאות הציבורית, כמו פעילות רבת שנים בתנאים של תת-תקצוב – מצב שהר"י מזהירה שמביא לכך ש"המערכת הציבורית בסכנה של שחיקה תקציבית הנאמדת באופן זהיר בלא פחות מ-9 מיליארד שקל, והמצב רק הולך ומידרדר".

עוד חוזר ד"ר אילדמן ומצביע על בעיות נוספות שעמן מתקשה מערכת הבריאות להתמודד: ההוצאה לבריאות בישראל ביחס לתמ"ג היא 7.5% בלבד (נמוכה מהממוצע של מדינות ה-OECD, שעומד על 8.9%); מספר רופאים נמוך ביחס לממוצע במדינות הארגון – והוא מוסיף לרדת; מחסור חמור באחיות – "והמצב בשפל נוראי"; מספר מכשירי ה-MRI בישראל ל-1 מיליון נפש הוא 3.1 לעומת 13.1 – הממוצע ב-OECD ; מספר מיטות האשפוז נמוך ביחס לגודל האוכלוסייה ולצרכיה.

"הנתונים הללו מחייבים את הממשלה לתעדף את ההשקעה במערכת הבריאות הציבורית כבר בתקציב הקרוב", מדגיש עוד ד"ר אידלמן ומזהיר כי "כאשר התקציב המתגבש יגיע להכרעת הכנסת, נהיה בעיצומו של חורף נוסף – ורק הגדלת ההשקעה בתקציב הבריאות תוכל למנוע תמונות חוזרות ונשנות של חדרי מיון קורסים וסגל רפואי שאינן עומד בעומס הבלתי אנושי".

לקריאת המכתב המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  הר"י,  מערכת הבריאות בישראל,  תקציב הבריאות,  פרופ' ליאוניד אידלמן
תגובות