חדשות

סקר בינ"ל: אחד מחמישה אמריקאים מתקשה לשלם על טיפול רפואי

סקר שהשווה בין 11 מדינות מפותחות, מצא כי בצרפת שיעור בני ה-65 ומעלה שמוותרים על תרופות בשל מצב כלכלי הוא הנמוך ביותר

בתחילת דצמבר פירסם משרד הבריאות בישראל את הדו"ח השנתי על אי-שוויון בשירותי רפואה בישראל, בו נקבע כי 13% מהישראלים הזקוקים לטיפול רפואי נאלצו לוותר עליו עקב קשיים כלכליים ו-11% ויתרו על רכישת תרופות מרשם. לפי הדו"ח, רובם הם קשישים. בשבוע שעבר פורסם בארה"ב סקר השוואתי בין 11 המדינות העשירות בעולם, שבו נכללו נתונים על הוצאה על בריאות של קשישים.

תוצאות הדו"ח שפורסם מבוססות על סקרים. התברר, כי שיעור המבוגרים מעל גיל 65  שהתקשו ברכישת תרופות הכרחיות לבריאותם מסיבות כלכליות היה הנמוך ביותר בצרפת (3%). בהמשך הדירוג עמדו נורבגיה ושבדיה 4%, בריטניה 5%, הולנד 6%, גרמניה 7% אוסטרליה 8%, קנדה 9%, ניו-זילנד 10% ובארה"ב - 19%.

"האמריקאים המבוגרים בני ה-65 ומעלה - גם כאלו שעל-פי החוק האמריקאי זכאים לשירותי בריאות במסגרת Medicare - עדיין נאבקים עם קשיים מרובים כדי לשאת בהוצאות הטיפול הבריאותי שלהם", נאמר בדו"ח, "ל-19% היו כאמור קשיים לממן טיפול ובכלל זה קושי פיננסי לבקר רופא או לעבור טיפול ובדיקות וכן לרכוש תרופת מרשם".

מבין הקשישים בארה"ב, ל-21% היו קשיים להוציא יותר מ-2,000 דולר על טיפול רפואי. ל-11% היו קשיים בתשלום החשבונות הרפואיים. 68% מבני ה-65 ומעלה דיווחו כי הם סובלים מיתר לחץ דם או מחלת לב, או סוכרת, או סרטן, או מחלות נוספות. 53% מהנשאלים דיווחו על צורך יום-יומי ליטול 4 או יותר תרופות מרשם.

האזרחים הוותיקים בארה"ב נמצאים כמעט בתחתית הסקר ההשוואתי לגבי יכולתם להגיע לרופא באותו יום בו הם חולים. רק 57% מהם מסוגלים לכך, לעומת יותר מ-80% בצרפת, גרמניה או ניו-זילנד. האמריקאים גם מדורגים בתחתית הסקר בכל הנוגע לנגישות לטיפול רפואי לאחר שעות העבודה המקובלות של הרופא שלהם. אין זה פלא איפוא, שהאמריקאים מובילים משום כך בשימוש בחדר מיון או ביחידות רפואה דחופה – 39% מהם עשו זאת בשנתיים האחרונות. הם נזקקים להמתין יותר מחודש רק כדי לראות רופא מומחה.

עם זאת, הצד החיובי שעלה מהסקר הוא שהאזרחים הוותיקים בארה"ב מרוצים מהרופאים שלהם: 86% הביעו שביעות רצון מהזמן שהרופא מקדיש להם, 81% על הביעו שביעות רצון מכך שהרופא מעודד אותם להציג לו שאלות. 76% דיווחו שהרופאים מדברים עמם הרבה על תזונה בריאה ופעילות גופנית. בהשוואה למדינות האחרות רוב האמריקאים בגיל מבוגר - בהשוואה לבני גילם במדינות האחרות – נוטים לומר כי בסך הכול הם מקבלים מהרופאים הדרכה טובה בניהול המחלות הכרוניות שלהם.

לדיווח המלא ב"ניו יורק טיימס"
תגיות:
בני 65 ומעלה בארה"ב, נגישות לתרופות ולרופאים, חדר מיון, מחלות כרוניות, תרופות מרשם

נושאים קשורים:  חדשות,  מחלות לב,  שביעות רצון,  טיפול תרופתי,  ארה"ב,  צרפת,  אי שוויון
תגובות