חדשות

הר"י נגד חוק ההסדרים: "ייצור עומס לא סביר על המערכת הציבורית"

הר"י פירסמה מכתב בו נימקה התנגדויותיה לחוק, הקובע מיסוי על רווחי בתי"ח פרטיים וכי תשלומים לרופאים יעברו דרך בתיה"ח

יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר ליאוניד אידלמן, שיגר בסוף השבוע מכתב לרופאים ובו דיווח על ההתנגדות הנחרצת של הרי"י לפרק הבריאות בחוק ההסדרים. ד"ר אידלמן פירט את הנזקים העלולים להיגרם לתפיסתו למערכת הבריאות בישראל, לציבור הרחב ולמטופלים אם החוק יעבור. החוק אמור לעלות לדיון ביום ראשון הקרוב.

המכתב שנשלח לרופאים הוא המשך לתזכיר מפורט ששיגר ד"ר אידלמן לפני כשבוע לשרת הבריאות ולשרת המשפטים (לקריאה לחצו כאן), שבו הזהירה הר"י מפני צמצום הנגישות של תושבי ישראל לשירותי רפואה וצמצום אפשרויות הבחירה שלהם, מה שיצור "עומס בלתי סביר על מערכת הבריאות הציבורית הנמצאת ממילא בתת תקצוב קשה".

במכתב שנשלח שלשום פירט ד"ר אידלמן את עיקרי הצעת חוק ההסדרים בנושאי בריאות, הכוללים קביעת תקרת-צריכה לבתי החולים הפרטיים והטלת מיסוי על כל פעולה החורגת מאותה תקרה שתיעשה בהם - במטרה להגביל את היצע השירותים הרפואיים הניתנים באותם בתי חולים ולהסיט משאבים למערכת הציבורית. כן מוצע בהצעת חוק ההסדרים לא לאפשר תשלום ישיר לרופא עבור שירות רפואי הנעשה בבית חולים פרטי ולחייב את העברת התמורה על השירות רק דרך מערכת ההתחשבנות של בית החולים הפרטי.

הר"י הביעה התנגדות לכך שכל הנושאים הללו יעברו במסלול חקיקתי מהיר דרך חוק ההסדרים, בעוד שאר המלצות "ועדת גרמן" הוצאו מבעוד מועד מהמסלול הזה בידי היועץ המשפטי לממשלה. הר"י הזהירה כי המהלך המוצע יצור "כשל-שוק ידוע מראש", כאשר השלכותיו על המערכת צפויות להיות קשות.

במקביל, החליטה הר"י על סדרת פעולות כדי למנוע את ההצעה, "כיוון שאין לחזק את מערכת הבריאות הציבורית על-ידי חנק מערכת הרפואה הפרטית". בין הפעולות: הגשת התנגדות כתובה לועדת השרים לחקיקה שעבר נעשתה בשבוע שעבר; דיונים עם משרד הבריאות ואגף התקציבים באוצר; פניות ליו"ר הכנסת, לשרים ולחכ"ים; דיונים עם מנכ"ל "אסותא" פרופסור יהושע (שוקי) שמר ועם פרופסור יוסף קלאוזנר, יו"ר המועצה הלאומית לכירורגיה, הרדמה וטיפול נמרץ; השקת קמפיין הסברתי בתקשורת והכנת חוות דעת משפטית מנומקת לקראת אפשרות של הגשת בג"צ.

קודם לכן, כאמור, במכתב ששוגר לשרת הבריאות יעל גרמן ולשרת המשפטים ציפי לבני המשמשת כיו"ר ועדת השרים לחקיקה, הסבירה הר"י מדוע היא מתנגדת באופן מפורט. במכתב מציינת הר"י כי מערכת הרפואה הפרטית בישראל באה לענות על הצורך של רבים לרפואה זמינה ואיננה רק הצורך של עשירים. מעל 80% מאזרחי ישראל הם כבר עתה בעלי ביטוחים משלימים, כאשר המערכת הפרטית משלימה למעשה את הפער ההולך ומתרחב שבין הצורך הגובר לשירותי רפואה חיוניים לבין היצע מדולדל שהמערכת הציבורית מציעה למטופלים.

עוד ציינה הר"י במכתב, כי מערכת הרפואה הפרטית יצרה תמריצים להעלאת סטנדרטים חיוביים גם במערכת הציבורית, לפיתוח מרכזים רפואיים ולהקמת תשתיות ושירותים חדשים. הר"י מדגישה כי על המערכת הציבורית לקבל תוספות תקציביות בבסיס תקציב המדינה ולא על-ידי חנק מערכת הרפואה הפרטית. השרות נקראו להסיר את ההצעות בפרק הבריאות בחוק ההסדרים ולא לדון בו.

לקריאת המכתב המלא לרופאים לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  הר"י,  רפואה פרטית,  חוק ההסדרים,  הרצליה מדיקל סנטר,  ההסתדרות הרפואית בישראל,  אסותא,  פרופ' ליאוניד אידלמן
תגובות
רופא מודאג
10.11.2014, 20:42

שוב הוכח שהר"י משרתת רק את האליטות- מנהלי המחלקות שדומיהם שעובדים באסותא.
כל פגיעה במערכת הפרטית (שמתחרה עם עדיפות לא הוגנת בציבורית) היא מבורכת.
אולי גם יעזור להעביר קצת פעולות ניתוחיות מהפרטית לציבורית.

עמיר סולד
10.11.2014, 20:55

מחשבה חלקית בלבד. בישראל יש מאגר נתון של ספקי שירותי בריאות. אם אתה מקצץ באחד בלי לתת לשני כלים להתמודד עם העומס אתה מפיל את המערכת .
הכיוון צריך להיות לחזק את המערכת הציבורית ועל כך צריך להלחם. בדיוק כמו שלא מכניסים לרגולציה את שכר עורכי הדין כדי לחזק את הפרקליטות, או סוגרים חברות אבטחה כדי לחזק את המשטרה.

נועם
10.11.2014, 22:55

לא אליטות ולא נעליים. אני לא אליטה בכלל. ואני מנתח באסותא. והסיבה לכך שאני מנתח באסותא היא שגם אם הייתי רוצה לעשות את כל הניתוחים בבית החולים שבו אני עובד, אין לו היכולת - משמרות, כוח אדם, וכדומה. אז מה עדיף - לתת לאיש בן 32 עם קרע במניסקוס לחכות חצי שנה לניתוח, או לעשות אותו בזמני החופשי, ב8 בערב באסותא?
אי אפשר להזיז את רק יתד אחת של האוהל ולצפות שהוא יהפוך גם יציב גם גדול וגם מחומם. מה שקורה לרוב זה שהאוהל נופל. הרופאים המנתחים אינם החלק היחידי שצריך לאזן במערכת. עד שלא יהיה יעול של המערכת בכל חלקיה - אין להחלטה הזו שום משמעות חוץ מלפגוע בציבור הכללי ובציבור המנתחים.

שקוף
11.11.2014, 04:54

זה לא עניינה של הר״י לטפח את הרפואה הפרטית. הר״י לא שאלה את הרופאים מה רצונם, ובמהלך הנוכחי היא משרתת אינטרס של שכבה דקה של רופאים, שחלקם ״מצפצפים״ על הר״י.
הר״י צריכה לדאוג לכך שהתקינה ותנאי העבודה במערכת הציבורית יאפשרו טיפול נאות בחולים.

רופאה
11.11.2014, 09:13

לא מבינה את גרמן וועדתה . שר'ן =לא - אז אין יכולת למקסם שימוש במתקני וכוח אדםשל בתי החולים ובכך לקצר תורים ולשפר את המאזן הכלכלי והחוסן של בתי החולים הממשלתיים , מצד אח , ומצד שני חניקה של הספקים האחרים כולל הרופאים המנתחים ואחרים שיש להם זכות מלאה להשתכר בכבוד בזמנם החופשי.
לא ברור שכל זה יוסיף לעומס ,וינווט לרפואה שחורה ופחות טובה ..???

איזי
11.11.2014, 13:05

שר"פ, הוא הסרטן של הרפואה הציבורית השוויונית.
ליבי לא עם השר"פ-ניקים.

דר' שלו
11.11.2014, 15:05

קשה לי להאמין שבמשרד האוצר או הבריאות לא מבינים שאם חונקים את הרפואה הפרטית ומצד שני לא משקיעים משאבים ברפואה הצבורית המערכת תקרוס. מכיון שכך, יש לי חשש שמתרקמת כאן מזימה בשיטת העז. כלומר, כאשר המערכת תעמוד בפני קריסה יבקשו מאתנו הרופאים לוותר על תנאי שכר כדי לתמוך במערכת הקורסת ואם לא נסכים אנו נהיה אשמים בקריסה.
יש להתנגד לכל פגיעה בחופש המקצועי ובזכותו של הרופא להשתכר בנוסף בזמנו הפנוי. אם רוצים מערכת ציבורית יעילה שישקיעו משאבים ואז ממילא המערכת הפרטית תצטמק.

רופא בכיר
12.11.2014, 21:44

אך אתה לא מבין שהמסקנות ועדת הרמן זה צעד פרלימנרי כדי שמערכת הציבורית תקרוס . ואז אותה שרה הרמן, אם עוד תהיה שרה, תתחיל לדבר על הפרטה של בתי החולים הציבוריים.וזה יגרום לקריסה של רפואה בקהילה כגם הקופות יקרסו ואז באמת רק בעלי הון יקבלו שירות מתקבל על דעת,אבל
תיקצוב בתי החולים וקופות ירד מהכתפיים של המדינה.וזה כאב ראש לא קטן.

איזי
13.11.2014, 06:26

נא לקרוא הכתבה בהארץ : ״ ליברמן קרסני ואסותה״

05.06.2015, 18:19

למה לא לתת למנתחים לעשות ניתוחים דרך ביטוחים משלימים בבתי חולים ציבוריים בתמורה של תשלום מסויים עבור שכירות חדרי ניתוח וצוותים שלו לאחר צוהוריים??זה חיה מקצר תורים,מחזיר רופאים טובים לבתי חולים ציבוריים היה אוזר ללימודים רופאים צעירים ונותן תוספת לאחיות......