חדשות

משרד הבריאות מחמיר הפיקוח על נוסעים המגיעים ממערב אפריקה

לפי הנחיות חדשות, רופא יעקוב במשך 3 שבועות אחרי מצבם של מי שהגיעו ממדינות מוכות אבולה; תרגיל אבולה התקיים ב"בני ציון"

משרד הבריאות הודיע היום (יום ג'), כי החליט להגביר את הפיקוח על כל מי שמגיע לישראל מהמדינות שבהן התפשט נגיף האבולה. בנוסף לבדיקות הראשוניות שנוסעים אלו יעברו בנתב"ג, הם ימצאו במעקב על ידי רופאי הלשכות המחוזיות. במקרים חריגים תוגבל תנועתם של אותם נוסעים בעת שהותם בישראל.

על-פי הנחיות חדשות של שירות בריאות הציבור במשרד הבריאות, כל מי שמגיע לישראל ממדינות מערב אפריקה (ליבריה, גינאה וסיירה-ליאון) שבהן התפשטות הנגיף היא כבר בממדי מגפה נרחבת, חייב יהיה מעתה למסור את הכתובת שבה ישהה בישראל. הדיווח יועבר ללשכת הבריאות המחוזית הקרובה לאותה כתובת, וזו תבצע את המעקב גם אם הבדיקות הראשוניות שנעשו בנתב"ג לא הראו תסמינים מחשידים של המחלה.

רופא מהלשכה מחוזית יישלח לביצוע המעקב. מדי יומיים במשך 21 יום (תקופת דגירת הנגיף) יימדד החום לאותו אדם וידווח מצבו הבריאותי. מטרת ההנחיה החדשה היא לזהות בהקדם כל מי שבא במגע עם נשא הנגיף .

בתוך כך, רופאים ואנשי צוות במרכז הרפואי "בני ציון" בחיפה תירגלו השבוע שני תרחישים שונים במסגרת היערכות בית החולים למקרים שבהם יגיעו אליו חולי אבולה או חשודים כמי שנדבקו בנגיף. את התרגול ניהל מנהל מרפאת המטיילים והיחידה למחלות זיהומיות בבית החולים, פרופסור ישראל פוטסמן. נטלו בו חלק אנשי צוות המחלקה לרפואה דחופה (מיון) והצוות לשעת חירום. במסגרת התרגול נבדקו הנחיות לשימוש בציוד המיגון האישי לרופאים ואנשי הצוות וגם תורגלו הנחיות נהלי הטיפול.

תרגול מיגון צוות רפואי ב"בני ציון" (צילום: "בני ציון")

תרגול מיגון צוות רפואי ב"בני ציון" (צילום: "בני ציון")

פרופסור פוטסמן מסר, כי מאחר שאין יודעים איך, מתי וכיצד עלול חולה אבולה להגיע לישראל או להתגלות בה, מתחייבת היערכות דינמית של בתי החולים. זאת, למרות שמשרד הבריאות קבע כי "רמב"ם" ישמש בחודש הקרוב כמוקדי הקליטה הארצי לפינוי חולים ואשפוז, ובעוד כחודש יצטרף אליו "שיבא".

בתרגול בבני ציון נבחנו שני התרחישים האפשריים: הראשון - למקרה שחולה אבולה מתקשר טלפונית לבית החולים, ואז הוא יופנה מיידית לרמב"ם. בתרחיש השני: מצב שבו חולה נמצא כבר במיון ב"בני ציון" ועולה חשד שהוא סובל מאבולה מאחר שחומו היה מעל 38 מעלות ושהה קודם לכן באזור נגוע בנגיף באפריקה או קיים חשד שנדבק בו מסיבה כלשהי במקום אחר. במצב הזה הצוות הרפואי הונחה היכן להיערך ולהתמגן בצורה מיטבית, עד למינימום אפשרויות הדבקה.

בכוונת בית החולים לתרגל הנחיות נוספות של משרד הבריאות ושימוש בציוד המיגון האישי לאנשי הצוות. "להערכתנו", מסר פרופסור פוטסמן, "לצוות המחלקה לרפואה דחופה (מיון) יש את הכלים להתמודד עם מצבים מורכבים".

נושאים קשורים:  חדשות,  מגיפת האבולה,  היחידה למחלות זיהומיות,  מרפאת מטיילים,  המרכז הרפואי "בני ציון"
תגובות