חדשות

מחלוקת ב"ועדת גרמן" על היקף התיירות הרפואית בבתי החולים הציבוריים

חברי תת-ועדה שסיימה את דיוניה לא הגיעו להחלטה מוסכמת, והם יציגו ל"ועדת גרמן" שתי המלצות מנוגדות כדי שזו תכריע ביניהן

תת-ועדה לסוגיית התיירות הרפואית בישראל, שהיא חלק מ"ועדת גרמן" לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית, לא הגיעה להסכמה בנוגע להסדרת התחום בישראל, ולכן תציג לוועדה שתי המלצות מנוגדות להכרעה. אחת ההמלצות מצדדת בהרחבת תיירות המרפא בבתי החולים הציבוריים והאחרת ממליצה שלא לבצע שינוי באופי הפעילות בתחום זה.

העיתון הכלכלי "דה מרקר", שדיווח על כך הבוקר (יום ב'), מסר כי ראש תת-הוועדה יוג'ין קנדל, ראש המועצה הלאומית לכלכלה במשרד ראש הממשלה, מצדד בהמלצה הראשונה ורואה בתיירות המרפא אמצעי להגדיל את ההכנסות של בתי החולים, כדי שיוכלו להשקיע בשיפור השירות למטופליהם הישראליים. קבוצה אחרת בתת-הוועדה רואה בתיירות המרפא הכרח שבא על חשבון חולים ומאושפזים ישראלים וממליצה לרסן את תופעת תיירות המרפא או לשמרה כך שתהווה לא יותר מ-3 אחוז מהכנסות בתי החולים מפעילויות רפואיות שנעשות בהם.

משמעות ההמלצה השנייה היא, שעבור בתי החולים הגדולים תהיה זו הפחתה משמעותית בהכנסות. לפני שנתיים חצו הכנסות בתי החולים מתיירות מרפא את רף חצי מיליארד השקל. עוד דיווח העיתון, כי בדיוני תת-הוועדה גם נשמעו קולות לבטל כליל את התיירות הרפואית.

בתוך כך, מסר מנכ"ל המרכז הרפואי רמב"ם, פרופסור רפי ביאר, ל"דה-מרקר" כי מיד לאחר שידור תחקיר "עובדה" בערוץ 2 בטלוויזיה על תיירות המרפא חלה ירידה ניכרת בתיירות הרפואית, בעיקר מרוסיה. ב-2013 הסתכמו הכנסות רמב"ם מתיירות רפואית בכ-40 מיליון שקל, כאשר הרווח הנקי מפעילות זאת הגיע ל-10 מיליון שקלים. לדברי פרופ' ביאר, הרווח יועד לרכישת ציוד מתקדם לבית החולים.

עוד נמסר, כי הנחיות מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רוני גמזו, שאוסרות על בתי החולים לשלם לרופאים עבור טיפול בתייר רפואי סכום גבוה יותר מזה שמשולם להם בעבור טיפול בחולה ישראלי, הביאו לכך שרופאים רבים אינם מוכנים עתה לטפל בתיירי מרפא בבתי החולים הציבוריים וחלקם פונים לעשות זאת בבתי החולים הפרטיים. "ועדת גרמן" אמורה להתייחס בהחלטותיה גם לשכר המנתחים בבתי החולים הציבוריים המטפלים בתיירים.

נושאים קשורים:  חדשות,  תיירות רפואית,  פרופ' רפי ביאר,  ועדת גרמן
תגובות