חדשות

משרד הבריאות יקצה תקציב מיוחד לטיפול בזיהומים בבתי החולים

דו"ח של המרכז לבקרה ולמניעת מחלות במשרד הבריאות ציין בעבר כי עד 75% מכלל הזיהומים בבתי החולים בישראל ניתנים למניעה

משרד הבריאות מתכוון להקצות בשנתיים הבאות 20 מיליון ש"ח מדי שנה מתקציב בתי החולים ועוד 10 מיליון ש"ח נוספים מדי שנה מתקציב המשרד, כדי לטפל בבעיית הזיהומים בבתי החולים. פרטים על כך יימסרו היום (יום ג') בישיבת ועדת ביקורת המדינה של הכנסת, המוקדשת לדו"ח מבקר המדינה, שבו נקבע כי מדי שנה מאושפזים בישראל 6,000-4,000 חולים עקב זיהומים נרכשים בבתי החולים.

משרד הבריאות הודיע, כי בדעתו לפעול כנגד התופעה, להתמקד במניעת זיהומים בדרכי השתן, לעדכן הנחיות לרופאים למניעת אלח-דם מצנתר מרכזי ולהפיץ הוראות למניעת זיהום סביבתי כדי למנוע סיבוכים נשימתיים בחולים מונשמים.

דו"ח של המרכז הארצי לבקרה ולמניעת מחלות שפורסם בשנה שעברה מצא, כי עד 75% מכלל הזיהומים הנרכשים בבתי החולים ניתנים למניעה. הדו"ח ציין כי רישום של כל מקרה זיהום, שכיום אינו מבוצע על ידי בתי החולים, יכול לסייע לפתרון. משרד הבריאות מצביע על שיפור מסוים שחל בשנה האחרונה בנושא המאבק בזיהומים הנרכשים בבתי החולים. בין השאר, הופעלו הנחיות חדשות לשמירת היגיינה על-ידי מבקרים ואורחים בבתי החולים, כחלק מכניסתם של בתי החולים לתהליכי קבלת תו תקן בינלאומי.

בעת פרסום הדו"ח, קרא מבקר המדינה למשרד הבריאות לקבוע מדדים לבחינת יעילות הפעולות המקצועיות למניעת זיהומים ובמקביל להכין תחשיבי עלויות ישירות ועקיפות הנגרמות עקב זיהום נרכש במוסדות הרפואיים. כמו כן, המליץ על הסמכת צוותים ייעודיים שיעסקו במניעת זיהומים ובהתפשטותם.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  זיהומים בבתי החולים
תגובות
אשר וילף
08.01.2014, 13:26

דרושה יוזמה ממסדית לקידום הפתרון הבא לזיהומי בתי חולים: http://www.facebook.com/Phages4Israel
דוקטרינת החיטוי מפרה את הסביבה המיקרוביאלית ויוצרת לחצים סלקטיביים המטפחים את חיידקי העל העמידים. הזרמת כספים לתכלית זו הינה בבחינת כיבוי שריפה בדלק.
חיטוי רחב-טווח הוא כמו "הפצצת שטיח" חסרת אבחנה המקנה יתרון תחרותי דווקא לחיידקים העמידים. יש צורך בשיטות ביולוגיות לסיכול ממוקד של קומץ הפתוגנים הידועים האחראים לרוב ההדבקויות והפטירות.
ע"ע Phage Therapy