חדשות

משרד הבריאות עידכן את רשימת המורשים לאבחן אוטיזם

המשרד אימץ המלצות ועדה בין-משרדית בנושא; ההנחיות החדשות אמורות לסייע בקיצור וייעול תהליך האבחון של ילדים על הספקטרום האוטיסטי

חוזר-מנכ"ל חדש שפירסם אמש (יום א') משרד הבריאות מגדיר אמות מידה עדכניות לאבחון ילדים בספקטרום האוטיזם. זאת, בעקבות השינוי שחל בהגדרות הספקטרום האוטיסטי והעלייה בשכיחות האוטיזם לכדי 10 מקרים לכל 1,000 ילדים. בין ההסברים לעלייה: מודעות גבוהה יותר לנושא ולצורך באבחון.

בחוזר נקבע מי הם הרופאים שכשירים לאבחון אוטיזם, לצד מומחים בתחומי מקצוע אחרים הנדרשים לבצע אבחונים במקביל. הרופאים הם: פסיכיאטר ילדים, נויורולוג-מומחה בהתפתחות ילדים ורופא ילדים התפתחותי, בעל ניסיון של 3 שנים לפחות בתחום זה ועבודה במכון הייחודי להתפתחות הילד.

בעקבות ההנחיות החדשות עשויים להתקצר משמעותית זמני ההמתנה לתורים לאבחון. שיפור זה עשוי לייעל את תהליך הטיפול ואת השילוב של ילדים אוטיסטים בקהילה. חוזר המנכ"ל בנושא זה מתבסס על המלצות המחלקה לאוטיזם בשירותי בריאות הנפש במשרד הבריאות ועל המלצות ועדת מומחים בין-משרדית, שהוקמה על ידי מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור רוני גמזו.

רשימת בעלי המקצוע שמורשים לבצע אבחון פסיכולוגי (הנדרש במקביל לאבחון הרפואי) עודכנה גם היא, וכוללת מעתה: מתמחה בפסיכולוגיה התפתחותית וקלינית, אולם תחת הדרכה, ופסיכולוג שיקומי או פסיכולוג חינוכי להם הכשרה מוכחת בתחום אבחון אוטיזם.

לקריאת חוזר המנכ"ל המלא לחצו כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  אוטיזם,  אבחון,  רצף אוטיסטי
תגובות
נחמיה קיסר
19.11.2013, 11:39

כדאי להרחיב את מספר המוסמכים לאיבחון. בתחילת דרכי השיעור היה איד לעשרת אלפים. ועכשיו....