חדשות

אושרה החלטת מש' הבריאות: פטור מהחלק המעשי של בחינת USMLE

הסטודנטים הישראלים הלומדים רפואה בחו"ל שעמדו בבחינה האמריקאית העיונית לא יידרשו לנסוע לארה"ב לשלב המבחן המעשי

ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה הבוקר (יום ד') פה אחד את הפטור ממבחן מעשי כחלק מהבחינה האמריקאית אותה מחויבים תלמידי רפואה מחו"ל לעבור, כדי להתחיל בהתמחות בישראל. בחודש שעבר החליטו שרת הבריאות, יעל גרמן ומנכ"ל משרדה פרופסור רוני גמזו, להעניק את הפטור, שמשמעותו ויתור על הצורך לנסוע לארה"ב. ועדת הכנסת אישרה את ההצעה, להכנסת תיקון לתקנות הרופאים (תנאים למתן פטור מחובת בחינה), התשע"ד -2013.

עד כה, בוגרי רפואה מחו"ל המעוניינים להתחיל בסטאז' בישראל, נדרשו לעבור בחינה ממשלתית לקראת הסטאז'. בחודש מאי השנה פירסם משרד הבריאות תיקון לתקנות הרופאים ולפיו סטודנטים שלמדו רפואה בחו"ל ועמדו בבחינת ה-USMLE האמריקאית, יקבלו פטור מהבחינה הממשלתית האמורה.

בחינת ה-USMLE מורכבת משלושה שלבים. תקנות הפטור בנוסח הקודם חייבו את בוגרי הרפואה מחו"ל לעמוד בשני השלבים הראשונים של הבחינה במלואם. השלב השני של בחינת ה-USMLE מורכב משתי בחינות, עיונית ומעשית. בשל העובדה שהבחינה המעשית מתקיימת בארה"ב, נאלצו הסטודנטים לנסוע לארה"ב על מנת להיבחן בה.

כעת, כאמור, הוחלט במשרד הבריאות, כי די בעמידה בשלב הראשון ובבחינה העיונית הנערכת במסגרת השלב השני של בחינת ה-USMLE. בהתאם להחלטה זו הגיש משרד הבריאות את התיקון הנידון לתקנות.

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  USMLE,  תקנות הרופאים,  לימודי רפואה בחו"ל
תגובות
eyad zbidat
16.03.2014, 17:46

שלום רב
איזה ציון דרוש בכדי לקבל פטור מהבחינה הממשלתית ?