חדשות

ועידת ישראל השביעית לרפואה: דיונים על עתיד הרפואה הציבורית

ועידת ישראל השביעית לרפואה, שנפתחה היום בירושלים, דנה במצב הרפואה הציבורית, לצד דיונים על יחסי בתיה"ח עם הקהילה ועוד

ועידת ישראל השביעית לרפואה נפתחה היום (ג'), 6 באוגוסט 2013, בבנייני האומה ירושלים. הוועידה נערכת ביוזמת המרכז הרפואי "הדסה" ובשיתוף הר"י, שרותי בריאות כללית, בית החולים בני ציון, הקרן לידידות וחיל הרפואה. ייטלו בה חלק ראשי מערכת הבריאות והרפואה, מנהלי בתי חולים, מנהלי קופות חולים, רופאים בכירים ואחרים. ביניהם: שרת הבריאות יעל גרמן, ראש העיר ירושלים ניר ברקת, ד"ר אביגדור קפלן מנכ"ל הדסה, ד"ר אמנון רופא מנהל בית החולים בני ציון בחיפה, תא"ל פרופ' יצחק קרייס קצין רפואה ראשי, ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר הר"י, אלי דפס, מנכ"ל שירותי בריאות כללית.

המושב הראשון בוועידה דן במצבה העכשווי של מערכת הבריאות בישראל. הרצאת הפתיחה של מנכ"ל "הדסה", ד"ר קפלן, עסקה בשאלה לאן מועדות פניה של הרפואה הציבורית בישראל, ואם היא עומדת לפני קריסה. בדבריו, ציין קפלן כי המרכז הרפואי "הדסה" מספק שירותי רפואה מהמעלה הראשונה לכלל תושבי ירושלים והשפלה. לדבריו, "הדסה" גם מובילה במחקרים פורצי דרך ומפרסמת מעל 500 מחקרים בשנה בכתבי עת מדעיים ברחבי העולם.

ד"ר קפלן גם ציין, כי "מערכת הבריאות בישראל חסרה מקורות כספיים ניכרים, גם עבור בתי החולים וגם עבור קופות החולים". לדבריו, "ממשלת ישראל ומשרד הבריאות צריכים למצוא את הדרכים הנכונות להמשך התמיכה במערכת הרפואה כדי למנוע שבר - ולאפשר למערכת את ההתפתחות הדרושה לתושבי ישראל".

ד"ר לאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, אמר:  "אנו זקוקים להדסה חזקה.  גורלה של הדסה מדאיג את הר"י  ועל כל הגורמים לסייע במשבר". עוד ציין יו"ר הר"י, כי על אף העובדה שישראל נמצאת בתחתית הרשימה בכל המדדים לעומת מדינות ה-OECD, מערכת הבריאות נותנת בסך הכול שרות מהטובים בעולם.

שרת הבריאות יעל גרמן, אמרה בפתיחת הוועידה כי הרפואה בישראל חרתה על דגלה את עיקרון הערבות ההדדית, המכילה בעיקר את עקרון הצדק והשוויון.

בהמשך ירצו: אלי דפס, מנכ"ל "כללית" בסוגיית יחסי בית חולים-קהילה ובשאלה מי יטפל במבוטח. פרופסור אברהם ריבקינד, מנהל יחידת הטראומה ב"הדסה" שהרצאתו תסקור חידושים בתחום טיפולי הטראומה בגיל השלישי. פרופסור אייל בנין, ממחלקת עיניים בהדסה, ירצה על קרן אור במחלות חשוכות מרפא - תודות לטיפולים חדשניים, פורצי דרך. ד"ר אפרת גיל מבית החולים בני ציון בחיפה תרצה על הגיל השלישי: אריכות ימים ואיכות החיים. לאחר הרצאתה יתקיים פאנל מומחים באותו נושא שבו ישתתף הרב יחיאל אקשטיין, נשיא הקרן לידידות.

בשאר מושבי הוועידה ירצו: האונקולוגית פרופסור תמר פרץ, מנהלת המרכז למחלות שד ממאירות ב"הדסה", על הנושא שעלה באחרונה לסדר היום הציבורי בעקבות ניתוח הכריתה המונעת של השחקנית אנג'לינה ג'ולי. נושא הרצאתה של פרופסור פרץ יעסוק בסוגיית מגדר, גנטיקה, סרטן והשפעתם על מהלך חיינו וחיי ילדינו. ד"ר אשר שלמון, סגן מנהל המרכז הרפואי ברזילי ידבר על האורקל הגנטי - ניבוי מולקולארי לסיכון לחלות בסרטן השד. ד"ר מיכל שגיא מהמחלקה לגנטיקה בהדסה תרצה על בדיקה גנטית בעוברים בטרם השרשה - לשם מניעת מחלות לדור הבא. ד"ר רינת ירושלמי מיחידת סרטן השד במכון דווידוף בבלינסון תרצה על הגנטיקה של הגידול והשפעתה על מהלך המחלה והטיפול. ברב שיח שיתקיים תידון סוגיית ההתערבות מונעת סרטן: בעד ונגד בהשתתפות פרופ'סור יעל השילוני דולב, ד"ר מיכל שגיא, ד"ר רינת ירושלמי, ד"ר אשר שלמון ושרון פז.

לאתר ועידת ישראל לרפואה לחץ כאן

נושאים קשורים:  חדשות,  משרד הבריאות,  ועידת ישראל לרפואה,  המרכז הרפואי "הדסה",  ההסתדרות הרפואית בישראל
תגובות