חדשות

מעל 20% מתושבי ישראל אלרגיים לחומרים באוויר ולמזון

נתונים על בעיית האלרגיה הוצגו בכנס שנערך בתל-אביב ובו דנו מומחים שונים בתופעה ובדרכי הטיפול בסובלים מאלרגיות שונות

המרכז לאלרגיה למזון בבית החולים "אסף הרופא" הציג היום (יום ד') בכנס שנערך בתל-אביב, נתונים עדכניים לגבי רגישותם של ישראלים לחומרים אלרגניים באוויר ובמזון. הכנס נועד גם לרופאים והם דנו בין השאר בדרכים להתמודדות עם התופעה ובאופן הטיפול בה.

פרופסור יצחק כץ מנהל המכון לאלרגיה, אסטמה ואימונולוגיה וראש המרכז ב"אסף הרופא" ציין כי על פי הערכות שונות ניתן למנוע כ-90% מהאלרגיות למזון, על ידי שינויי תזונה מילדות.

על פי הנתונים שהוצגו בכנס, כ-2.5 מיליון ישראלים הם בעלי רגישות גבוהה מאוד לחומר אלרגני באוויר (מתוכם 350 אלף חולי אסטמה). 1.5 מיליון, כלומר מעל 20% מאוכלוסיית ישראל, אלרגיים לקרדית אבק הבית, כ-1 מיליון לאבקני דשא, כחצי מיליון למיני עצים ושיחים (בין השאר לפריחות של זית, ברוש ועצי פקאן).
נוסף לכך, כחצי מיליון אלרגיים לחתולים, כ-50 אלף לכלבים וכ-200 אלף לאלרגיים לעובש.

אלרגיה (אילוסטרציה)

אלרגיה (אילוסטרציה)

יותר מ-30 אלף איש בישראל רגישים למזון כלשהו - כ-5,000 אלרגיים לחלב פרה (לרוב זו בעיה חולפת ומשותפת לכ-750 תינוקות מדי שנה), כ-4,500 לבוטנים ומוצרים המבוססים עליהם, כ-3,000 לשומשום וכ-3,000 לביצים. 1,500-1,000 בני אדם אלרגיים לפירות-ים וקיווי (בשל הקליפה השעירה).

פרופסור כץ ציין כי בחמש השנים האחרונות אירעו ארבעה מקרי מוות עקב אלרגיה למזון בישראל – שלושה מהם בשל אלרגיה לחלב ואחד בשל אלרגיה לאגוזים. חשיפה מוקדמת של תינוק לחלב פרה על בסיס פורמולה תמנע התפתחות אלרגיה לחלב כשיגדל.

נושאים קשורים:  חדשות,  אלרגיה למזון,  אסטמה,  פרופסור יצחק כץ,  המרכז הרפואי "אסף הרופא"
תגובות