חדשות

לב מלאכותי וניתוח לקיצור קיבה הובילו להתאוששות לב ביולוגי

זהו מקרה ראשון מסוגו בישראל – אישה החלימה מאי-ספיקת לב כתוצאה מפעילות הלב המלאכותי ומתהליך הירידה במשקל.

ד"ר בני מדליון (צילום: בי"ח בילינסון)

ד"ר בני מדליון (צילום: בי"ח בילינסון)

ד"ר בני מדליון, מנהל יחידת השתלות לב וריאה במערך ניתוחי חזה ולב במרכז הרפואי "בילינסון", וד"ר אנדרי קידר, האחראי על המרפאה הבריאטרית, ביצעו בשבוע שעבר פרוצדורה מורכבת במיוחד, במקרה שהוגדר כראשון מסוגו בישראל וכאחד המקרים הבודדים בעולם.

על-פי הודעת בית החולים שנמסרה הבוקר (יום ב'), לבה של אישה בת 40 שהמתינה להשתלת לב התאושש במפתיע. היא חוברה לפני שנה ללב מלאכותי, סבלה מעודף משקל משמעותי ונצטוותה להפחית במשקלה מאחר שעודף המשקל פגע בפעילות הלב המלאכותי. היה אף חשש שלא תוכל לעמוד בניתוח השתלת הלב.

ד"ר אנדרי קידר (צילום: בי"ח בילינסון)

ד"ר אנדרי קידר (צילום: בי"ח בילינסון)

מאחר שהאישה לא הצליחה להפחית במשקל באופן עצמאי, החליטו הרופאים לבצע לפני כשישה שבועות ניתוח לקיצור קיבה במרפאה הבריאטרית. ההליך הביא להורדת 17 ק"ג ממשקלה.

בשבוע שעבר הובהלה המטופלת לבית החולים לאחר שהתגלתה בעיה במשאבת הלב המלאכותי. בבדיקה התברר כי המשאבה המפעילה את הלב המלאכותי הפסיקה לפעול - אולם במקביל, לבה הביולוגי של האישה התאושש במפתיע וחזר לפעום. הלב המלאכותי הוצא מגופה של האישה והיא שוחררה לביתה.

ד"ר מדליון מסביר: "האישה החלימה מאי ספיקת לב לאחר שהייתה מועמדת להשתלה. ההחלמה היא מקרה חסר תקדים בישראל ואחד מהבודדים בעולם, והוא פועל יוצא של פעילות הלב המלאכותי שתרם להתאוששות הלב הביולוגי, במקביל לתהליך הירידה במשקל. מהספרות העולמית ידוע לנו שקיימת אפשרות להתאוששות של הלב בקרב חולים הסובלים מכישלון לבבי ללא הסבר – אך עד כה טרם נתקלנו בתופעה".

ד"ר קידר: "הירידה במשקל לאחר הניתוח הבריאטרי הפחיתה משמעותית את העומס המוטל על הלב והחזירה לאחור את אי-ספיקת הלב, באופן ששיפר את מצבה התפקודי של החולה".

לב מלאכותי (מקור: יוטיוב)

לב מלאכותי (אילוסטרציה, מקור: יוטיוב)

נושאים קשורים:  חדשות,  בני מדליון,  ירידה במשקל,  השתלת לב,  ניתוח בריאטרי,  אנדרי קידר,  אי ספיקת לב,  לב מלאכותי,  המרכז הרפואי "רבין"
תגובות