חדשות

עלות המחלות הכרוניות לעולם תגיע ל-47 טריליון דולר

דו"חות שהוצגו לרגל ועידת האו"ם למחלות הכרוניות הלא-מדבקות בניו-יורק מציגים את עלותן הכלכלית של חמש המחלות הכרוניות הנפוצות ביותר

לרגל ועידת האו"ם בנושאי בריאות שהתקיימה ביומיים האחרונים (19–20 בספטמבר) בניו-יורק, הזהיר ארגון הבריאות העולמי כי מגיפת המחלות הכרוניות העולמית צפויה לצבור תאוצה, ומספר מקרי המוות ממחלות כרוניות לא-מדבקות עלול להגיע ל-52 מיליון בשנת 2030. עוד הציג הארגון נתון שמקורו בפורום הכלכלי העולמי WEF, ולפיו חמש המחלות הכרוניות המשמעותיות – סרטן, סוכרת, מחלות לב, מחלות מערכת הנשימה ומחלות נפש – יגבו מחיר כלכלי כבד ממדינות העולם, המסתכם על פי הערכות ב-47 טריליון דולר.

חמש המחלות הללו מובילות למותם של 36 מיליון בני אדם מדי שנה וההוצאה הכלכלית בגינן מוערכת בכ-4% מכלל התוצר המקומי הגולמי השנתי בשני העשורים הבאים. הכנס במרכז האו"ם יועד לעידוד תוכניות בריאות עולמיות לבלימת התמותה מהמחלות הכרוניות הללו.

במחקר שנערך בבית הספר לרפואה באוניברסיטת הרווארד, נמצא כי העלות המצטברת של מחלות לב, מחלות כרוניות של דרכי הנשימה, סרטן וסוכרת במדינות העניות צפויה להגיע ל-7 טריליון דולר בשנים 2011–2025, קרוב ל-500 מיליארד דולר בשנה, בממוצע. מחלות נפש יובילו להוצאות של 16 טריליון דולר בעולם.

ראש ה-WEF אוליבר ריינווד אמר כי מהדו"ח עולה כי משפחות וכלכלות מאבדות בעקבות המחלות הכרוניות אנשים בשנותיהם הפוריות ביותר. הוא הדגיש כי למחלות הלא-מדבקות "פוטנציאל לגרום לפשיטת רגל של מערכות בריאות לאומיות או לעצור את כלכלת העולם". חוקרי ה-WEF השתמשו בכמה מודלים חישוביים כמו מודל EPIC של WHO המציב ערך סטטיסטי לחיים (VSL ) וכן במודל "עלות מחלה" COI.

מחישובים אלו עלה כי העלות של מחלות נפש ומחלות לב שווה ליותר משני שלישים מתפוקות כלכלות העולם.
ב-2010 העלות העולמית הישירה והעקיפה של מחלות הלב חושבה לפי 863 מיליארד דולר ולפי ההערכה שהוצגה לבאי ועידת האו"ם צפויה עלייה של 22% ליותר מטריליון דולר לשנה בשני העשורים הבאים, כך שבתוך 20 שנה העלות כוללת תעמוד על כ-20 טריליון דולר נטל על כלכלות העולם.

נושאים קשורים:  חדשות,  ארגון הבריאות העולמי,  מחלות לא מדבקות
תגובות