חדשות

מאבק הרופאים: המו"מ עם האוצר נכנס לשלב קריטי

ישיבת מרתונית נוספת עם האוצר הסתיימה אמש (יום א') ללא תוצאות. בכירי האוצר ציינו שההצעות שהוגשו הן "המקסימום שהמדינה מסוגלת"

105

היום ה-105 לשביתת הרופאים: הנהגת ההסתדרות הרפואית הציגה אתמול (יום א') בפני המזכירות את עיקרי ההבנות המתגבשות עם האוצר. היום יוצגו הפרטים בפני הוועד המרכזי של הר"י ותתקיים פגישה נוספת עם אנשי האוצר.

היממה הקרובה הוגדרה כקריטית במשא ומתן, משום שאם לא יושגו הסכמות וינוסח לפחות הסכם מסגרת עד מחר בצהריים, אמורה נשיאת בית הדין הארצי לעבודה, השופטת נילי ארד, לפסוק אם להיענות לתביעת המדינה להוצאת צווי מניעה נגד הרופאים ולכפות עליהם לשוב לעבודה סדירה.

השופטת ארד הודיעה מראש כי לאחר ה-19 ביולי בית הדין יוצא לחופשת קיץ ולכן היא לא תהיה עוד מעורבת במו"מ. "קול ישראל" מסר הבוקר כי שני הצדדים מעוניינים להגיע להסכמות עד למועד שנקבע, נוכח מעורבותה המשמעותית של השופטת ארד בשלבי המו"מ האחרונים.

בתוך כך נמשכים העיצומים כמתוכנן. בכל בתי החולים הציבוריים מתקיימים רק ניתוחים דחופים, אונקולוגיים ומצילי חיים. ועדות חריגים בבתי החולים יכריעו אם לבצע ניתוחים במקרים אחרים. חלק מהניתוחים שיבוצעו יהיו בחולים שנדחו בגלל התארכות העיצומים.

בעוד שראשי הר"י נמנעים בשלב הזה מלדווח לתקשורת באופן מפורט על הסעיפים בהם הושגו הסכמות והבנות, לבקשת השופטת ארד, אנשי האוצר רמזו בימים האחרונים, כי ההצעות שהם הגישו לרופאים לסיום המשבר, הן "המקסימום שהמדינה מסוגלת להציע בעת הזאת".

על פי אנשי האוצר, הנושאים בהם הושגו הבנות הם החתמת שעון נוכחות, הגבלת מספר התורנויות של המתמחים ל-8 בחודש, מענק בסך 250 אלף שקל לרופא שיעתיק את מגוריו מהמרכז ויסכים לעבוד בפריפריה, תוספת תקנים למתמחים וקיצור תורנות המתמחים בהדרגה. הר"י סירבה להגיב לפרטים.

"גלובס" מסר בשבוע שעבר כי תוספת השכר המירבית עליה מדברים באוצר היא בשיעור של 10-12 אחוז לכלל הרופאים ותוספת שכר משמעותית יותר לרופאים במקצועות שבהם קיימת מצוקת כוח-אדם.

נושאים קשורים:  חדשות,  שביתת הרופאים,  בית הדין לעבודה,  שעון נוכחות,  תורנויות מתמחים,  ההסתדרות הרפואית בישראל
תגובות
י.אשר
18.07.2011, 18:31

אל נציגי הרופאים הנושאים ונותנים

חברים יקרים

התחלתם גבוה, ואתם עומדים לסיים נמוך.
אמנם איני יודע בדיוק מה מתרחש מתחת למכבש של האוצר והשופטת.
הרושם הוא שאתם פוחדים, ולא ממוקדים בבעיות הליבה.
עם כל הכבוד לשופטת, היא וחבריה השופטים מסודרים ומרופדים היטב.
והיא לא תיסבול מתוצאות הסכם רע עבורנו.
כנ"ל לגבי האוצר, הם גם כן למודי נסיון, ויודעים לנצל את חולשת נציגנו.
הצלחתם של נציגי האוצר, רק תסלול להם את דרך המלך למישרתם הבאה אצל הטייקונים.
אין לפחד מאולטימטומים, אין ללכת בדרך המורים והעובדים הסוציאלים.
חתימה על הסכם בניגוד להסכמה של רוב הרופאים, הפרה של עקרונות הנוגעים לאופי עבודתנו
הרפואית, וניהול משא ומתן חשאי שכזה מבשר רק רעות.

רופא ששעת עבודה שלו לא תיהיה נאותה.
רופא שיצא לפנסיה אחרי 35 שנות עבודה והפנסיה הבסיסית שלו לא תהיה טובה מאוד.
רופא שדופק שעון.
רופא שיוצא לחופשת מחלה, או לחופש ומשכורתו יורדת משמעותית.

אם ארבעת עקרונות אלו יפגעו ולא יקודמו משמעותית, אז לעניות דעתי, כל הסכם אחר שווה
כקליפת השום. וכל הבלון של מאבקנו יתפוצץ לנו בפרצוף.

התחלתם גבוה מאוד, והרגשתי, כפי שהיתה מההתחלה, שנגמור כולנו יחד, נמוך מאוד, במאבק חשוב זה.

אין לכם מנדט לחתום הסכם בדלתיים סגורות .

בכבוד רב

י.אשר

בנצי
18.07.2011, 19:02

מסתבר שבהר"י אין רצים למרחקים ארוכים. בעוד ששטייניץ וליצמן, רצים מעולה מרתון.
חבל מאוד.
בנצי.

פרופ' אלכסנדר גרינשטיין
18.07.2011, 19:08

לצערי אני מאמין לפרסומי משרד האוצר. אני רופא מומחה העובד משרה מלאה בבית חולים ציבורי. כך שאני אחתים שעון. כאשר אאחר יורידו לי מהשכר. במידה ואשאר בניתוח מעבר לשעות העבודה לא אתוגמל. שכרי הכולל לא יעלה מעבר למדד רגיל ואינפלציה מקובלת במשק. כך שרוב חברי הר"י המומחים ולא מתמחים לא הרויחו דבר מהמאבק.
אנו המומחים נשקול פעילות מחאה נוספת ללא קשר להר"י שלא מייצג רופאים מומחים אלא רק מתמחים.

בלאל
18.07.2011, 19:55

אם המתמחים לא יקבלו יום חופשי בשבוע, חוץ מיום שבת אז לא השגנו שום דבר מהמאבק הזה.

g.n.
18.07.2011, 21:16

השורה האחרונה "המקסימוםן שהמדינה יכולה לתת" מעידה על כך שהר"י עומדת להסכים לתוכנית שמוצעת.
בסופו של יום אנו גומרים עם מצב יותר גרוע משהתחלנו.
אם זה המצב ד"ר אידלמן חייב להתפטר מיידית מתפקידו

ד"ר יובל גולדבורט
18.07.2011, 21:45

פרופ' אידלמן היקר -אני סומך עליך שלא תלך בדרך קודמיך ותרים דגל לבן. לא תרצה להיזכר ככזה.

ג. ל.
18.07.2011, 22:09

מערכת בריאות ציבורית ככל הנראה לא הולכת בכפיפה אחת עם ערכי יסוד חומרניים המושוטטים על תרבות צריכה. בסופו של יום הרפואה הציבורית תשאר עם קומץ רופאים צעירים ומתמחים. הרופאים הטובים יפרשו למסגרת פרטית שם הם יתוגמלו בהתאם לכישוריהם. הבעיה היא שהמתמחים ילמדו רפואה מעמיתים חסרי ניסיון וכריזמה ובאופן עצמאי. כל מגזר חזק במשק כגון עורכי הדין, הכלכלנים, הפסיכולוגים, המהנדסים, הארכיטקטים... מתחלקים כך. עורכי הדין הטובים לא עובדים בסנגוריה הציבורית.
לעומת זאת כל אנשי מערכת הביטחון מתוגמלים אחרת לגמרי. אנשים שעברו הכשרה קצרה בהרבה מרוויחים פי שלוש ויצאו לפנסיה בגיל 45. לזה לאוצר יש כסף.
כאשר אתה חי במדינה עם גנרלים במקומם של מנהיגים שמקפידים להכניס היסטריה בכל הזדמנות, רוב המשאבים זורמים בכיוון אחד. הסיבה לזה שהרופאים, המורים והעובדים הסוציאליים נדחקו לקרן זוית הרבה יותר כוללנית מבעיות תקציב. אנחנו כעם איבדנו את הדרך. הפכנו לפחדנים מחד ותאבי בצע מאידך. שינוי שיביא תמורה אמיתית
לא יוכל לצאת מהשביתה שלנו. אם כל העם יתעורר וישנה כיוון אז אולי. מאחר וזה לא יקרה כדאי להפסיק כבר עכשיו עם השביתה. לדעתי רק נפסיד ממנה.

אורולוג
18.07.2011, 23:36

כבוד ראשי הר"י. הרושם שקיבלתי מהפרסומים שהמאבק איבד צפונה. הויכוח על 6 תורנויות לא עיניני כי התמחות רק 4-6 שנים ואחריהן ישנן עוד 25-30 שנות עבודה כמומחה שעובד משרה מלאה בב"ח או בק"ח וגם שעות נוספות במרפאה עצמאית , ככונן, כמנתח במושלם ומגיע ל70-80 שעות שבועיות כדי להגיע למשכורת שמאפשרת מחיה בסיסית. וזה כולל גם הכי בכירים מיתנו. למה בכל מקצוע אחר מספיק לעבוד עד 50 שעות בשבוע?
למי מיתנו מעניין 200 % תוספת משכורת לתורנות מומחה?
בו נגדיר שבוע כ-50 שעות לא משנה שעות בוקר או לילה וזאת אומרת כולל כוננויות ונדרוש עבור זה שכר הגיוני נגיד כמו חבר כנסת או רב. דווקא זאת ההצמדה שקיימת בין שכר מומחה בבריטניה לשכר חבר פרלמט בריטי. דבר נוסף אם מחתימיםשעון אז כשעובדים יותר מקבלים תוספת שעות לחופש.

נוירולוג
19.07.2011, 21:09

דוקטורים יקרים,

למה ציפינו? האם אי פעם שמע מישהו מכם על מתמחה, שפנה להר"י בתלונה על רמיסת זכויותיו, ומשהו נעשה בנדון? בתקנות הר"י רשום 4-6 תורנויות בלבד. הר"י ידעו כל השנים, כי לא עומדים בתקנה זו באף בי"ח, אך בחרה שלא לעשות דבר. בהר"י יודעים שמתמחים לא מקבלים יום חופשי ללימודים ברב המחלקות בארץ, וזאת בניגוד לתקנות. בהר"י יודעים, שמתמחות בהריון נאלצות לבצע תורנויות או "עזרות" עד 23:00 במחלקות רבות, או נדרשות "להחזיר" תורנויות שלא ביצעו בהריון מתקדם. בהר"י יודעים הרבה דברים הרבה זמן. ומעולם לא היה אכפת להם.
ועוד הרבה מעבר לכך - מדוע הר"י קבעה מלכתחילה מסלולי התמחות כה ארוכים, מייגעים וקשים? למה בארה"ב מספיק 3 שנים לרב ההתמחויות, ואין מבחני שלב א' ו- ב'? מה שם הסטנדרטים נמוכים יותר? בראש הפשוט שלי, 1+ 1 = 2, והמסקנה המתבקשת היא - כי אנחנו, המתמחים, כח עבודה זול ויעיל שרוצים לנצלו זמן רב ככל הניתן.
השביתה הנוכחית, מטרתה זהה למטרות שביתות דומות במגזרים ציבוריים אחרים - קידום פוליטיקאים בדרכם הפוליטית... עוד משהו ששווה שיופיע בקורות חייהם...

אז צר לי על כל חבריי שציפו למשהו אחר. לא הפעם...

במדינה שלנו מבינים רק שפה אחת - שפת ה"רגליים". רק כשכולנו נעזוב את המקצוע או נברח
לחו"ל, רק אז אולי ימצא הצדיק בסדום, הגאון בדורו, שיבין - במקום למשוך רופאים מדרום אמריקה ומדינות חבר העמים לעלות לארץ, צריך לשנות את המצב, כך שהרופאים שכבר כאן לא ירצו כל כך לעזוב.
בתור פטריוט וציוני נלהב, כואב לי לכתוב דברים אלו. אך זו האמת. למישהו יש ציפרלקס?