חדשות

מחקר אמריקני: תזונה עשירה במלח ודלה באשלגן מעלה ב-50% סיכון למוות ומחלות לב

במחקר נאספו נתונים לגבי 12 אלף איש במשך 15 שנה והמסקנה העולה ממנו: מזון עשיר מדי במלח ודל באשלגן, מסכן חיים

הדו-ירחון Archives of Internal Medicine מפרסם בגיליונו החדש תוצאות מחקר שערכו מדעני רפואה ב-CDC האמריקני, ממנו עולה כי מזון שהועשר במלח והיה דל אשלגן, עלולה להגדיל את הסיכון למחלות לב ולמוות. המחקר הזה נוגד מסקנות מחקר בריטי, שפורסם ב-6 ביולי, לפיו אין ראיות מוכחות לכך שהפחתה בצריכת המלח מורידה את הסיכון למחלות לב.

מלח (אילוסטרציה)

מלח (אילוסטרציה)

המחקר החדש שפורסם היום (יום ד') ב-Archives of Internal Medicine, התמקד בעיקר במחקרים שהראו כי תזונה עשירה במלח ודלה באשלגן מסוכנת במיוחד. ד"ר תומס פיירלי מוועדת הבריאות של עיריית ניו-יורק, העומד בראש קמפיין להפחתת 25% מכמות המלח במסעדות בחמש השנים הבאות, כתב במאמר נלווה כי זהו המחקר היעיל ביותר בכל הנוגע להשפעות ארוכות-טווח של צריכת מלח גבוהה.

עורכי המחקר בדקו השפעות של צריכת סודיום ואשלגן על יותר מ-12 אלף האיש שהיו במעקב 15 שנה. בסוף תקופת המחקר מתו 2,270 איש. 825 ממקרי המוות היו כתוצאה ממחלות לב ו-433 מקרישי דם ושבץ.

אלו שצריכת המלח במזונם הייתה גבוהה וצריכת האשלגן נמוכה, היו בסיכון הגבוה ביותר, עד כדי 50%  למוות, לעומת כל גורם שהוא, ובסיכון כפול למות מהתקף לב, נאמר בדו"ח.

החוקרים ממליצים להעלות את צריכת האשלגן בתזונה על-ידי הוספת פירות וירקות טריים, כמו תרד, ענבים, גזר, בטטות וכן חלב ויוגורט דלי שומן.

התעשיינים המאוגדים בThe Salt Institute אמרו בתגובה: "המחקר חסר-משמעות מבחינה סטטיסטית. הוא מתמקד באג'נדה של ה-CDC, התובע הפחתה בצריכת המלח ולא בהשפעות הבריאותיות שיש לצריכתו. הממצא המשמעותי היחיד הוא הקשר שבין רמות נמוכות של אשלגן לתמותה".

לדו"ח בכתב העת Archives of Internal Medicine

למחקר הבריטי

נושאים קשורים:  חדשות,  רפואה פנימית,  צריכת מלח,  אשלגן,  בקרת מחלות
תגובות