הדו-ירחון Archives of Internal Medicine מפרסם בגיליונו החדש תוצאות מחקר שערכו מדעני רפואה ב-CDC האמריקני, ממנו עולה כי מזון שהועשר במלח והיה דל אשלגן, עלולה להגדיל את הסיכון למחלות לב ולמוות. המחקר הזה נוגד מסקנות מחקר בריטי, שפורסם ב-6 ביולי, לפיו אין ראיות מוכחות לכך שהפחתה בצריכת המלח מורידה את הסיכון למחלות לב.
עוד בעניין דומה
המחקר החדש שפורסם היום (יום ד') ב-Archives of Internal Medicine, התמקד בעיקר במחקרים שהראו כי תזונה עשירה במלח ודלה באשלגן מסוכנת במיוחד. ד"ר תומס פיירלי מוועדת הבריאות של עיריית ניו-יורק, העומד בראש קמפיין להפחתת 25% מכמות המלח במסעדות בחמש השנים הבאות, כתב במאמר נלווה כי זהו המחקר היעיל ביותר בכל הנוגע להשפעות ארוכות-טווח של צריכת מלח גבוהה.
עורכי המחקר בדקו השפעות של צריכת סודיום ואשלגן על יותר מ-12 אלף האיש שהיו במעקב 15 שנה. בסוף תקופת המחקר מתו 2,270 איש. 825 ממקרי המוות היו כתוצאה ממחלות לב ו-433 מקרישי דם ושבץ.
אלו שצריכת המלח במזונם הייתה גבוהה וצריכת האשלגן נמוכה, היו בסיכון הגבוה ביותר, עד כדי 50% למוות, לעומת כל גורם שהוא, ובסיכון כפול למות מהתקף לב, נאמר בדו"ח.
החוקרים ממליצים להעלות את צריכת האשלגן בתזונה על-ידי הוספת פירות וירקות טריים, כמו תרד, ענבים, גזר, בטטות וכן חלב ויוגורט דלי שומן.
התעשיינים המאוגדים בThe Salt Institute אמרו בתגובה: "המחקר חסר-משמעות מבחינה סטטיסטית. הוא מתמקד באג'נדה של ה-CDC, התובע הפחתה בצריכת המלח ולא בהשפעות הבריאותיות שיש לצריכתו. הממצא המשמעותי היחיד הוא הקשר שבין רמות נמוכות של אשלגן לתמותה".