מערכת הבריאות הציבורית

דו"ח ה-OECD קובע: הצפיפות בבתי החולים בישראל היא הגבוהה מבין כל המדינות החברות בארגון

דו"ח ארגון ה-OECD מציג תמונה קודרת של שירותי הבריאות בישראל. שיעור מיטות האשפוז נמוך בכמעט מחצית מהממוצע במדינות הארגון וההוצאה הלאומית נמוכה משמעותית מהמדינות החברות

דו"ח חדש של הארגון לשיתוף פעולה ופיתוח כלכלי, OECD, שפורסם היום אחר הצהריים (יום ה'), מציג תמונת מצב קשה ביותר של מערכת הבריאות בישראל. הנתון הבעייתי מכולם עוסק בצפיפות ובתפוסה בבתי החולים בישראל, שהן הגבוהות ביותר מבין כל חברות הארגון. נתונים אלו רק נותנים חיזוק משמעותי למאבק הרופאים להצלת הרפואה הציבורית.

ישראל הצטרפה כחברה ל-OECD בספטמבר 2010. הנתונים בדו"ח מתייחסים לשנת 2009.

שיעור מיטות האשפוז בישראל נמוך מאוד ביחס למדינות החברות בארגון ועומד על כ-2 מיטות לאלף איש לעומת ממוצע של 3.6 מיטות ל-1000 במדינות החברות. שיעור התפוסה במיטות בתי החולים הוא הגבוהה ביותר מבין כל חברות הארגון ובפער גדול: 96.3% לעומת 75.9 שהוא הממוצע.

מספר הרופאים הממוצע בישראל עומד על 3.4 לאלף נפש, לעומת ממוצע של 3.1 ל-1000 נפש בארגון. משרד הבריאות שהפיץ את הדו"ח מסר כי מספר הרופאים לנפש צפוי לרדת בשנים הקרובות אל מתחת לממוצע, בניגוד למגמת העלייה במספר הרופאים המסתמנת בשאר המדינות.

שיעור האחיות בישראל מדאיג במיוחד: רק 4.5 אחיות ל-1000 נפש בהשוואה לממוצע בארגון שעומד על 9.1, פי שניים מישראל.
עוד עולה מהדו"ח כי ההוצאה הלאומית על בריאות בישראל נמוכה משמעותית מהממוצע בארגון - 7.9% מהתמ"ג לעומת 9.6% בממוצע במדינות הארגון. שיעור ההוצאה הציבורית על בריאות מתוך כלל ההוצאה על בריאות בישראל היא מהנמוכים בקרב חברות ארגון 58.5% לעומת 71.7 הממוצע בארגון.

לעומת זאת - תוחלת החיים של הגברים בישראל גבוהה ב-3 שנים מהממוצע בין חברות הארגון: 79.7 שנה לעומת הממוצע שעומד על 76.6 שנים. תוחלת החיים של נשים גבוהה יותר - 83.5 לעומת הממוצע מקרב חברות הארגון שעומד על 82.2 שנים. שיעור תמותת התינוקות בישראל נמוך מהממוצע בין המדינות חברות הארגון: 3.8 פטירות לאלף לידות חי לעומת 4.4 בממוצע.

לקריאת דו"ח ה-OECD המלא (pdf)

נושאים קשורים:  מערכת הבריאות הציבורית,  הארגון לשיתוף פעולה ולפיתוח כלכלי
תגובות
אנונימי
08.11.2014, 14:02

ניתן לדעת אולי מי כתב את המאמר?