ה-FDA פרסם הצעה להנחיות לסימון תכולה קלורית וערכים תזונתיים של תפריטים שנמכרים ברשתות שלהן עשרים סניפים או יותר, ושל מזונות שנמכרים במכונות. בשלב זה נעשתה פנייה לציבור להציע שיפורים להצעה, וההנחיות המחייבות מיועדות להתפרסם במהלך השנה.
עוד בעניין דומה
מטרת ההצעה להחיל את ההנחיות שתקפות למסעדות גם למקומות אחרים שמוכרים מזון. רשתות שצפויות להיות מחויבות לסימון התפריטים כוללות רשתות מזון מהיר, בתי-קפה, קונדיטוריות ורשתות מזון שמוכרות אוכל מוכן. לא צפויים להיכלל מקומות בילוי או עסקים שמכירת מזון אינה מטרתם העיקרית (כגון בתי-קולנוע או חברות תעופה) על פי ההצעה, בנוסף למידע על הערכים התזונתיים שבמוצר יהיו נתונים על צריכה יומית מומלצת (בהתבסס על צריכה קלורית יומית של 2,000 ק"ק).
ההצעה היא חלק מהמאבק בתופעת ההשמנה. האמריקנים צורכים, בממוצע, כשליש מהצריכה הקלורית שלהם מחוץ לבית, ולכן למזון שהם אוכלים מחוץ לבית השפעה רבה על התזונה שלהם.
ערכה: ד"ר דורית שנון