חדשות

מבוי סתום במו"מ בין האוצר לרופאים. גובר הסיכוי לשביתה

אמש התפוצץ המו"מ בין הצדדים. ד"ר ליאוניד אידלמן יו"ר ההסתדרות הרפואית: "לא נהסס לנקוט בכל האמצעים, כולל שביתה". מאז שביתת הרופאים בשנת 2000 נשמר "שקט תעשייתי" שארך 10 שנים

ישיבת המשא ומתן בין האוצר להנהלת ההסתדרות הרפואית הסתיימה אמש מבלי שהושגה התקדמות כלשהי.

ד"ר ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית: "אנו מאוכזבים קשות מהאוצר. נראה כי הוא מנותק מהמציאות הקשה של מערכת הבריאות הציבורית, ואינו מביא פתרון ראוי ורציני שישנה את המצב באופן מהותי".

"לאחר שבעה חודשים של משא ומתן מתמשך בהם הצגנו לאוצר את מגוון המצוקות והבעיות של מערכת הבריאות הציבורית הנמצאת על סף קריסה, האוצר לא נותן שום פתרון אמיתי ומשמעותי לפתרון הבעיות של המחסור ברופאים, מצוקת הפריפריה ומקצועות המצוקה. הצעתו של האוצר היא לתוספת שכר של 5% בפריסה של חמש שנים. העובדה המקוממת ביותר היא שלפתרון כל מצוקות המערכת, מציע האוצר תוספת של 1.5%, המשולים למתן אקמול לחולה סרטן".

אתר ynet דיווח כי לאחר חצי שנה של מגעים, הניח משרד האוצר בפני ההסתדרות הרפואית הצעה לתוספת שכר של 18%. ההסתדרות הרפואית הגיבה כי מדובר בהסכם לתקופה של כ-8 שנים, והמשמעות המעשית היא תוספת של כאחוז אחד בלבד בשנה.

"זו הפעם הראשונה שקיבלנו הצעה מעשית מהאוצר", אמר ד"ר אידלמן. "שמענו והזדעזענו. אנחנו חשים אכזבה קשה. חודשים אנחנו ממתינים לשמוע מהי הצעת האוצר. נציגיו הגיעו עם הצעה מעליבה שלא תפתור את מצוקות מערכת הבריאות".

ההסתדרות הרפואית ביקשה מהאוצר שורה של תוספות שאמורות לפתור בעיות שונות במערכת הבריאות. כן דרשה תוספת של 50% לשכר השעה של הרופאים. לפני כשלוש שנים קיבלו הרופאים תוספת שכר של 24%, בתום הליך בוררות ממושך ו"שקט תעשייתי" שארך עשר שנים, מאז שביתת הרופאים הגדולה בשנת 2000.

האוצר מתנגד לתוספות לכלל הרופאים, ומתעקש על תוספות שכר דיפרנציאליות.
ד"ר אידלמן אמר כי באוצר הציעו תוספת של 2 אחוז לרופאי הפריפריה, ותוספת "סמלית" של 625 שקלים לחודש למתמחים במקצועות שבהם קיימת מצוקת כוח אדם ומחסור במומחים. מומחים במקצועות אלו, לפי הצעת האוצר, יקבלו תוספת של 1,250 שקלים.

עוד אמר יו"ר הר"י: "אנחנו שוקלים את המשך צעדינו וברגע שנחליט, לא נהסס לנקוט בכל האמצעים, כולל שביתה"

תגובת משרד האוצר: "מדובר בתוספת ממוצעת של 2.3% לשנה, 1% לכל הרופאים ו-1.3% באופן דיפרנציאלי עם העדפה לרופאים הצעירים ולמקצועות בהם יש מחסור בכוח אדם".

לידיעה ב-YNET

נושאים קשורים:  חדשות,  שביתת הרופאים,  ההסתדרות הרפואית בישראל,  פרופ' ליאוניד אידלמן
תגובות