ד"ר איילת מידברי

doctors-project_2
ayelet-midbariד"ר איילת מידברי - מומחית בהרדמה וברפואה לשיכוך כאב, מנהלת יחידת כאב, מחלקה נוירולוגית
בת 39 נשואה + 3, תושבת פרדס חנה
המרכז הרפואי הלל יפה, חדרה

הסיבה שבזכותה נבחרה על ידי המרכז הרפואי: ד"ר איילת מידברי מביאה עימה אג'נדה ייחודית מאוד בנוף רפואת הכאב, לפיה היא מתכוונת ליצור פרקטיקה ייחודית ושירות כאב רב תחומי. זוהי אישה שעוסקת ברפואה במובן התמים והפשוט ורופאה מצוינת.

מסלול הלימודים עד כה: לימודי רפואה בבולוניה, איטליה. סטאז' והתמחות בהרדמה בבית החולים בילינסון, תת התמחות ברפואה לשיכוך כאב במכון הכאב בבית החולים רמב"ם.

מחקר והישגים: היתה לה הזכות להיות חלק מהדור הראשון של הרופאים שעברו התמחות ברפואה לשיכוך כאב בישראל. מרצה ומלמדת כאב בחוגים שונים ותורמת להפצת הידע בטיפול בכאב, בעיקר בקרב רופאי משפחה. השתתפה במספר מחקרים בתחום הכאב ביחידת המחקר במכון הכאב בבית החולים רמב"ם. יזמה כתיבת נייר עמדה לטיפול בכאב בחולים עם מחלת כליות כרונית - אוכלוסייה כאובה שלא זכתה לתשומת לב מספקת בכל הנוגע לשיכוך הכאב.

מנטור או מודל לחיקוי: "בתחילת ההתמחות ברפואה לשיכוך כאב פגשתי את ד"ר וולפסון, כיום מנהל מכון הכאב ברמב"ם. קסמה לי התשוקה שלו למקצוע ולמטופלים. כששאלתי אותו, מה הסוד שלך? ענה לי: 'זיכרי, המחלות מספרן מוגבל והן עלולות ברבות הימים לשעמם אותך. טפלי באדם שמאחורי הכאב, לא תשתעממי לעולם'. מוטו זה נשאר חקוק בי ומלווה אותי יומיום".

מדוע בחרת בתחום הרפואי הזה? "בחרתי בתחום זה כאשר הבנתי שכאב קיים כמעט בכל תחומי הרפואה השונים, מהווה מרכיב משמעותי בחייהם של המטופלים אולם לא זוכה לתשומת לב מספקת מצד המטפלים".

רגע בלתי נשכח בחיים המקצועיים? "הגיעה אלי למרפאה אישה בת 50 אשר סבלה במשך חודשיים מכאב גב תחתון המקרין לאחת מרגליה. היא נעדרה מעבודתה, סבלה מהפרעות שינה, ממצב רוח ירוד ומירידה בתיאבון בשל הכאב הרב. היתה התאמה ברורה בין הבדיקה הגופנית לבין בדיקת ה-CT. אבחנה ברורה של כאב רדיקולרי על רקע פריצת דיסק ולחץ על עצב ספינלי מותני. המרכיב החרדתי בלט מאוד. האישה פחדה ממחלה קשה שפוקדת אותה ומסכנת את חייה. שוחחנו ארוכות בביקור. קבעתי לה תור להזרקה תחת שיקוף לשורש העצב הספינלי. למחרת בבוקר התקשרה לבטל את התור להזרקה. הכאב חלף. בביקור נוסף כעבור חצי שנה, נכנסה אישה מחויכת לספר לי שכאביה לא חזרו מאז אותו ביקור. אין ספק שבתופעת הכאב, רב הנסתר על הגלוי".

תכניות לעתיד: "בימים אלה עובדת על הקמת מרפאת כאב רב תחומית בבית החולים הלל יפה. כדי להצליח לטפל בכאב הכרוני, לא מספיק לטפל בגירוי המכאיב אלא יש להתחשב במספר היבטים כגון המצב הנפשי של המטופל, יכולות התנועה שלו, המצב הסוציאלי והתפקוד היומיומי שלו. המרפאה תכלול תחת קורת גג אחת מגוון רחב של טיפולים ובכך תיתן מענה הולם לחולים הסובלים ממחלת הכאב הכרוני".