חדשות

שר הבריאות דורש לבחון את סיבת פרישתו של מנכ"ל הכללית

לאחר שלוש שנות כהונה הודיע אלי כהן על פרישתו מהנהלת הקופה | שר הבריאות בוסו דורש לבחון את התנהלות דירקטוריון כללית ואת נסיבות העזיבה: "זהו המנכ"ל השלישי שלא משלים את הכהונה"

אלי כהן, מנכ"ל שירותי בריאות כללית. צילום: אלי דדון/ דוברות ביה"ח כרמל

אלי כהן, מנכ"ל "כללית", הודיע על סיום תפקידו בתום שלוש שנים. דירקטוריון "כללית" קיבל את הודעתו ויחל בהליך לאיתור מחליף. מועד עזיבתו של כהן יסוכם בהמשך. בתגובה דרש שר הבריאות אוריאל בוסו לבחון את פרישתו. מדובר במנכ"ל השלישי שלא משלים את הכהונה בקופת החולים.

בדיווח של גלי וינרב, בגלובוס מאמש (א') מצוטטים קטעים ממכתב שכתב השר בוסו למנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב: "יש להדגיש כי מדובר במנכ"ל השלישי (ב"כללית") שאינו משלים את כהונתו כמצופה בשנים האחרונות, נתון מטריד המעיד על חוסר יציבות ניהולית ברמה הגבוהה ביותר ומעלה חששות משמעותיים לגבי התנהלותה של קופת החולים באופן ראוי מבחינת ממשל תאגידי".

עוד ציין השר בוסו כי "אופן קבלת ההחלטה ללא דיון מסודר עם משרד הבריאות אינו מקובל בעיני ועלול ליצור אתגרים מורכבים לקופת החולים ולכלל המערכת. אי היציבות בהנהלת הקופה גם מעלה חשש כבד לאופן התנהלות הדירקטוריון. לאור האמור, אבקשך לפעול מיידית לבירור נסיבות העזיבה".

בכתבה מצוטטים גורמים משירותי בריאות כללית שדיווחו על עימותים בהנהלה וכי לכהן היו יחסי אנוש בעיתיים. מקורבים לכהן ציינו כי הוא פורש לאחר שנים רבות ב"כללית" ולאחר תקופה מהאינטנסיביות שידעה הקופה.

על פי הדיווח, גורמים מתחום הבריאות ציינו כי עזיבתם של שני המנהלים הקודמים הושפעה מהדומיננטיות של היו"ר יונתן לוקר וכי גם במקרה הזה, ייתכן שזו השפיעה על עזיבתו של כהן. רות רלב"ג, קודמתו של כהן, נחשבה לבת טיפוחיו של לוקר והיא עזבה אחרי מאבק מתוקשר עם ועד עובדי ההנהלה הראשית. רלב"ג החליפה בתפקיד את פרופ' אהוד דוידסון, שנאמר עליו כי "עזב לאחר חיכוכים עם לוקר".

כהן ציין בהודעה על סיום תפקידו כי "לאחר 29 שנים ב'כללית' מתוכן שלוש כמנכ"ל, החלטתי כי הגיע הזמן לפרוש מתפקידי". הוא הודה ליו"ר הדירקטוריון על התמיכה והודה לעובדי ה"כללית" במרפאות, בבתי החולים ובחברות הבנות על השותפות והמסירות חסרת התקדים בשגרה ובמיוחד במלחמה.

"הובלנו ביחד את 'כללית' באחת מהתקופות המאתגרות ביותר לארגון ולמדינה והמשכנו להעניק טיפול רפואי חיוני גם תחת אש. אני גאה על ההירתמות המיידית של כולכם, גם אלה אשר נקראו למילואים, ועל יכולת ההסתגלות המהירה שהפגנתם בהקמת מחלקות ומרפאות חדשות, בניוד צוותים לאזורי עימות ובפיתוח מערכי טיפול ייחודיים לצרכים המשתנים, כמו גם הקמת מענים מהירים בתחום בריאות הנפש".

דירקטוריון "כללית" הודה לכהן על "הניהול הבוטח של 'כללית' בשנים האחרונות, על קידום טכנולוגי מואץ של יכולותיה, על  הקמה והתחדשות חסרי תקדים של תשתיות ושירותים בכל רחבי הארץ, במיוחד בדרום ובצפון, תוך שמירה על איתנות פיננסית ובמיוחד על ההובלה המרשימה של 'כללית' את מערכת הבריאות כולה, בתקופה זו של מלחמה".

נושאים קשורים:  מנכ"ל הכללית,  אלי כהן,  שר הבריאות אוריאל בוסו,  יונתן לוקר,  חדשות,  שירותי בריאות כללית,  קופות חולים
תגובות
אנונימי/ת
09.06.2025, 12:20

ארגון טוטאליטארי, דורש הפרטה

אנונימי/ת
09.06.2025, 19:52

ה"אלוף" לוקר הוא הבעיה. מזכיר משטרים טוטליטרים. הכל ישק לפי האלוף. גם מינויי מנכ"ל הם למעשה שלו.

3 מנכ"לים פורשים טרם סיום הקדנציה? בחברה ציבורית בעלי המניות היו מחליפים את היו"ר בלי הרבה שאלות.

איזה יופי
המנכ"ל מודה ליו"ר דירקטוריון, יו"ר דירקטוריון מודה למנכ" ל. הכול טוב והכול נהדר. כמו בעדה של צבועים כולם מראים שיניים לכולם.
והצעה קודם כול לבדוק מי הם חברי הדירקטוריון וממתי נבחרו. כדאי גם לשאול את הסמנכ"ים הפורשים מדוע פרשו