במרכז הרפואי בני ציון בחיפה פיתחו טכנולוגיה חדשה להפחתת החשיפה לגזי הרדמה בזמן השראת הרדמה בילדים, במטרה לספק הגנה לצוותים הרפואיים בחדר הטיפול. הטכניקה פותחה בשיתוף פעולה בין מחלקת ההנדסה למחלקת ההרדמה בבית החולים והיא הוצגה בכנס השנתי של איגוד המרדימים ברומניה, מולדובה וצרפת, שנערך בשבוע שעבר בסינאיה, רומניה.
עוד בעניין דומה
מנהל מחלקת הרדמה במרכז הרפואי בני ציון, פרופ’ מוסטפא סמרי, הציג בפני המשתתפים בכנס את הפיתוח המיושם לראשונה ב"בני ציון". מדובר בשיטה המגנה על הצוות הרפואי מפני חשיפה לגזים נדיפים בזמן השראת ההרדמה - שלב שבו קיימת דליפה של גזי טשטוש מהמסיכה.
המערכת מורכבת ממפוח חזק השואב את האוויר דרך צינור מיוחד שמחובר אל תקרה ייעודית בגג המבנה, כאשר קצה הצינור מגיע לחדרי האינדוקציה וחדרי ניתוח, שם ממוקם קונוס יניקה גמיש ונייד, המחובר לזרוע מתכווננת. הקונוס מוצב בסמוך לפני הילד בזמן החדרת גזי ההרדמה ושואב את שאריות הגזים הנפלטים לאוויר ובכך מפחית משמעותית את זיהום האוויר בחדר.
לדברי פרופ’ סמרי, "פיתחנו את הכלי הזה כי למרות שמותקן סקשן בתוך מכונת ההרדמה כתקן וכרוטינה ולמרות שמצמידים היטב את המסיכה לפנים ומשחררים כמות קטנה של גזים נדיפים, עדיין נותר ריכוז גבוה של גזים נדיפים בחדר. דליפה של גזים תיתכן תמיד וללא קשר למידת ההידוק של המסיכה לפנים. מצאנו ששימוש בשואב מקומי, בסמוך לפני הילד, מפחית משמעותית את ריכוזי הגז באוויר".
לאחר בדיקת ריכוזי הגזים בסביבת העבודה נמצא כי השימוש במערכת השאיבה מפחית משמעותית את החשיפה לגזים. "מדובר במהלך חשוב להגנה על בריאות הצוות", ציין סמרי.
הפתרון הטכנולוגי, המשלב הבנה קלינית עם פתרונות הנדסיים, זכה להתעניינות רבה מצד משתתפי הכנס ונרשמה התעניינות ביישומו גם בבתי חולים באירופה.