מחקרים

אדבוסרטיב לטיפול בקרצינומה סרוזית של רירית הרחם

ADAGIO: מחקר פאזה IIb, בעל תווית פתוחה, חד-זרועי, רב-מרכזי, להערכת היעילות והבטיחות של אדבוסרטיב (AZD1775) כטיפול בקרצינומה סרוזית של רירית הרחם חוזרת או מתמשכת

מטרת החוקרים הייתה להעריך את היעילות והבטיחות של אדבוסרטיב בחולות עם קרצינומה סרוזית רחמית (uterine serous carcinoma - USC) חוזרת/מתמשכת שקיבלו בעבר כימותרפיה מבוססת פלטינום.

במחקר הוכללו חולות בנות 18 ומעלה, עם USC חוזרת/מתמשכת שאושרה היסטולוגית, שטופלו בעבר לפחות במשטר כימותרפיה אחד מבוסס פלטינום, ועם עדויות למחלה מדידה. אדבוסרטיב ניתן דרך הפה במינון של 300 מ"ג פעם ביום בימים 1-5 ו-8-12 במחזור טיפול של 21 יום עד לעמידה בקריטריונים להפסקת הטיפול. תוצא הסיום העיקרי היה שיעור תגובה אובייקטיבי (objective response rate - ORR) על ידי סקירה מרכזית, עצמאית וסמויה (blinded independent central review - BICR). תוצאי סיום משניים כללו משך תגובה (duration of response - DoR), שרידות ללא התקדמות מחלה (progression-free survival - PFS), בטיחות וסבילות. סמנים ביולוגיים שנקשרו בעבר לתגובת אדבוסרטיב במסגרות אחרות הוערכו בדגימות רקמה מארכיון.

תוצאות המחקר הדגימו שב-104 חולות שניתנות להערכה, נצפתה תגובה מלאה אחת ו-26 תגובות חלקיות, עם יחס תגובות חלקי לפי BICR של 26.0% (רווח בר-סמך 95%, 17.9 עד 35.5). חציון זמן ה-DoR היה 4.7 חודשים (רווח בר-סמך 95%, 3.8 עד 8.3); חציון זמן ה-PFS היה 2.8 חודשים (רווח בר-סמך 95%, 2.6 עד 3.9). ניתוח סמנים ביולוגיים לא זיהה שינוי מנבא יחיד לתגובת אדבוסרטיב, למרות שנצפתה מגמה של הגברת CCNE1 או ביטוי גבוה של חלבון ציקלין E1. רוב החולות (97.2%) חוו תופעות לוואי הקשורות לטיפול (treatment-related adverse events - TRAE), לרוב שלשולים (59.6%), בחילות (59.6%) ואנמיה (58.7%). TRAEs בדרגה 3 ומעלה התרחשו ב-60.6% מהחולות, כאשר נויטרופניה (21.1%) ועייפות (13.8%) היו הנפוצות ביותר. 17.4% מהחולות הפסיקו את הטיפול באדבוסרטיב עקב תופעות לוואי (14.7% קשורות לטיפול).

החוקרים הסיקו כי אדבוסרטיב הראה פעילות מסוימת נגד גידולים בחולות עם USC חוזרת/מתמשכת. עם זאת, במינון של 300 מ"ג פעם ביום, הוא לא נסבל היטב באוכלוסייה זו. מחקרי ביומרקרים אקספלורטיביים מצביעים על כך שביטוי CCNE1/ציקלין E1 ​​עשוי להעשיר תגובה לעיכוב Wee1 ב-USC.

מקור:

Joyce F. Liu et al. ADAGIO: A Phase IIb, Open-Label, Single-Arm, Multicenter Study Assessing the Efficacy and Safety of Adavosertib (AZD1775) as Treatment for Recurrent or Persistent Uterine Serous Carcinoma. JCO 0, JCO-24-01606

נושאים קשורים:  מחקרים,  סרטן רירית הרחם,  אדבוסרטיב,  קרצינומה סרוזית,  כימותרפיה מבוססת-פלטינה
תגובות