רשמים מכנס ECCMID

הכנס התקיים ב-11-15 באפריל 2025 | וינה, אוסטריה

מיכל קנטי:

היה כנס מרתק. 15k משתתפים מכ-140 מדינות בעולם.

זכיתי להצטרף לצוות מהיחידה הזיהומולוגית בשיבא.

השתתפתי בהרצאות על עמידות לאנטיביוטיקות, הפחתת שימוש באנטיביוטיקות, המצב ב-low and middle income countries, קורונה, חיסונים, פנאומוקוק, דנגי, מחלות מתפרצות, HIV, התחממות גלובלית והשפעותיה, סטאפ אראוס ועוד ועוד. למדתי המון במהלך הכנס וניסיתי לספוג מתחומים מגוונים. זכיתי גם להכיר אנשים שעוסקים בתחום ממדינות שונות באירופה ובעולם.

בנוסף, הצגתי oral presentation במושב שנקרא trials in severe infections. רוב ההרצאות במושב עסקו באנטיביוטיקות לזיהומים חידקיים מגוונים שלרוב אין להם פתרון מספק. אני הצגתי על מחקר פורץ דרך שביצענו בשיבא במהלך ההתפרצות האחרונה של קדחת הנילוס המערבי (WNV). מדובר ב-RCT בו טיפלנו בפלזמה בחולים. הראנו ירידה בתמותה בקבוצה שקיבלה את הטיפול לעומת אלו שקיבלו פלצבו. היה עניין רב שכן רוב מדינות אירופה, לעומת ישראל, אינן אנדמיות לוירוס אך מתחילות לראות יותר ויותר מקרים עקב ההתחממות הגלובלית. שאלו המון שאלות והתעניינו.

הכנס כולו הייתה חוויה מדהימה ומלמדת בעבורי.

מודה לכם מראש על התמיכה.


זהראן שאדי:

לדעתי הכנס היה מושקע, מאורגן בצורה טובה מאד וכלל תכנים מעניינים במגוון תחומים.

הרצאות keynote המסכמות וסוקרות מאמרים מובילים במחלות זיהומיות, מניעת זיהומים מיקרוביולוגיה קלינית - כולל קיצור משך טיפול בבקטרימיה של משכי טיפול ב בקטרימיות של חיידקים גרם שליליים, חיסונים נגד rsv, שימוש בשיטות no touch לחיטוי משטחים ועוד

הרצאות על התפשטות חיידקים עמידים באסיה ושל דינגי בעולם, בנוסף לשיטות התמודדות, כולל התפתחויות בחיסוני,ם כולל הרצאה של אונברסיטת בוטנטאן המשתתפת בפיתוח החיסון.

מספר הרצאות על כתיבת מאמרים מדעיים עם טיפים והמלצות לשיפור רמת הכתיבה.

בנוסף להרצאות היה תחרות נושאת פרסים ל-scavenger hunt - חיפוש רמזים באולמות ומענה על שאלות במחלות זיהומיות והצגה של סרט המתאר התפרצות מגפה ודיון ביקורתי במהלכו.

כמובן שזה רק קצה המזלג וקיימים תכנים רבים שהזמן לא אפשר להשתתף בהם ובתקווה אצליח לראות את ההקלטות.

כנס מאד מוצלח - ומומלץ לכל מי שמתעניין במחלות זיהומיות ומיקרוביולוגיה קלינית.


רבאח יאסין:

השתתפתי באופן וירטואלי בכנס ESCMID Global 2025, שנערך בווינה בין ה-11 ל-15 באפריל 2025.

היה אירוע מרכזי בתחום המיקרוביולוגיה הקלינית ומחלות זיהומיות. הכנס כלל מגוון נושאים חדשניים, סדנאות אינטראקטיביות, ומפגשים בין-תחומיים.

מבין ההרצאות שמצאו חן בעיני:

  • טיפול בטיגיצקלין לזיהום CDI במקרה של FULMINANT CDI כטיפול נוסף לונקומיצין.
  • גישה למטופל עם הלם ספטי, עד כמה חשוב להתחיל אנטיביוטי בהקדם האפשרי? מה בעד ומה נגד?
  • חיסונים חדשים, כולל חיסון לקדחת דנגי בנוסף להתפתחות של חיסונים נגד HIV.
  • טיפול בזריקות ל-HIV, שתי מנות בשנה וגם כטיפול מניעתי.
  • הייתה גם התייחסות נרחבת לכל מה שקשור למניעת זיהומים כמו מניעת SUGRICAL SITE INFECTION.
  • סשן אינטגרטיבי בשם "מניעת זיהומים: חזית קריטית במאבק בספסיס ועמידות לאנטיביוטיקה", שבו הציגה ד"ר אוולינה טאקונלי מצגת בנושא "חיידקים עמידים מרובי תרופות וספסיס: עובדה או איום?". הסשן התמקד בהשפעת זיהומים חיידקיים עמידים על התפתחות ספסיס, והדגיש את הצורך בגישות מניעה משולבות כדי להפחית את העומס על המערכת הרפואית.
  • חברת Oxford Nanopore הציגה בכנס את טכנולוגיית הרצף הגנומית שלה, המאפשרת זיהוי מהיר ומדויק של חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה ישירות מהדגימות, ובכך מסייעת במאבק בעמידות לאנטיביוטיקה.

ארז עפרוני:

תגובות