חדשות

היצרות אאורטלית חמורה: התערבות מוקדמת או מעקב קליני?

מחקר EARLY TAVR בחן את התוצאים של החלפת מסתם אאורטלי בחולים עם היצרות אאורטלית חמורה אסימפטומטית, לעומת מעקב קליני שגרתי. הנה המסקנות

החלפת מסתם אאורטלי. צילום: שאטרסטוק

החלפת מסתם אאורטלי קטטרית מוקדמת הפחיתה משמעותית את שיעור האירועים הקרדיווסקולריים בחולים עם היצרות אאורטלית חמורה אסימפטומטית, כאשר החולים בני 65-70 הרוויחו יותר בהשוואה לגישת המתנה וצפייה. כך עולה ממחקר EARLY TAVR שהוצג במסגרת כנס SCAI 2025.

על פי כתבה המתארת את המחקר באתר מדיקל אקספרס, במחקר ההשוואתי, האקראי והמבוקר נכללו 901 חולים עם היצרות אאורטלית חמורה אסימפטומטית. 455 חולים הוקצו לקבוצת התערבות מוקדמת ו-446 לקבוצת מעקב קליני שגרתי, עם זמן מעקב ממוצע של 3.8 שנים. נקודת הקצה הראשית כללה מוות, שבץ ואירוע לב שאינו מתוכנן.

הממצאים העיקריים שעלו מן המחקר הם שחולים בני 65-69 שעברו החלפה מוקדמת הפגינו הפחתה דרמטית באירועי שבץ (0% לעומת 13% בקבוצת הביקורת) וירידה של פי שישה בשיעור התמותה, השבץ והאירועים הקרדיווסקולריים (4.7% לעומת 25.6%). גם אצל חולים מעל גיל 80 נמצא יתרון מובהק, עם הפחתה פי ארבעה בסיכון לשבץ בתקופת המעקב.

פרופ' פיליפ גנרו, חוקר ראשי מהמכון הקרדיווסקולרי במורסטאון ניו גרז'י, הדגיש ש"הממצאים הללו מצביעים על כך שהיצרות אאורטלית עצמה מהווה גורם סיכון משמעותי לשבץ אם היא נותרת ללא טיפול. בהתחשב בתועלת וההיעדר סיכונים משמעותיים, יש להעדיף התערבות מוקדמת על פני מעקב קליני בכל קבוצות הגיל החל מגיל 65".

נושאים קשורים:  היצרות אאורטלית,  מחקרים,  מעקב קליני,  החלפת שסתום אאורטלי,  חדשות,  צנתור לב
תגובות