סקר שערכה חברת מדיקל דוקטור בקרב 308 סטודנטים ישראלים לרפואה באירופה מצא כי 60% מהם שוקלים לעבוד באירופה או בארה"ב בתום לימודיהם. מתוצאות הסקר עלה כי מאז המלחמה, 78% מהנסקרים, סטודנטים מפקולטות לרפואה בצ'כיה ובהונגריה, חוו אירוע אנטי ישראלי ואנטישמי או שמעו על סטודנטים שחוו אירוע כזה. על ממצאי הסקר דיווח אתמול (א') רן רזניק בישראל היום.
עוד בעניין דומה
ממצאי הסקר הדיגיטלי הוצגו בכנס שערכה החברה בראשות ד"ר משה כהן, המבקשת להקים פקולטה בינלאומית לרפואה באילת. בכנס השתתפו עוד פרופ׳ חזי לוי, לשעבר מנכ״ל משרד הבריאות ומנהל בית החולים ברזילי באשקלון, פרופ׳ נחמן אש, מנכ״ל משרד הבריאות לשעבר שכיהן גם כמנכ״ל קופת חולים מכבי, ד״ר יפה אשור, מנהלת בית החולים יוספטל באילת שבבעלות "כללית" וראש עיריית אילת אלי לנקרי, שתומך בהקמת הפקולטה לרפואה בעיר.
71% מהנסקרים, כאמור סטודנטים מפקולטות לרפואה בצ'כיה ובהונגריה, חושבים שהם ימצאו עבודה כרופאים בחו״ל לאחר הלימודים. על פי הדיווח, בשיקולים לטובת חזרה לישראל, משפחה וחברים מהווים 75% ממשקל ההחלטה לחזור לארץ וציונות מהווה 22% ממשקל ההחלטה. בשיקולים נגד חזרה ארצה נמצאו היחס של המדינה אליהם כתלמידי רפואה בחו״ל (34%), למימד הכלכלי יש משקל של 33%, לאורך התורנויות בבתי החולים יש משקל של 19% ולצורך לעשות מבחן רישוי ישראלי לרפואה יש משקל של 14%.
על פי הסקר, 51% הסטודנטים לרפואה בחו״ל חושבים כי יחס המדינה אליהם "מחפיר", 43% חושבים שהוא טעון שיפור ורק 6% חושבים שיחס המדינה הוא טוב או מצוין. עוד השיבו 76% מהסטודנטים כי קיצור התורניות בבתי החולים ישפר את הסיכוי שירצו לחזור לישראל ו-86% מהסטודנטים השיבו כי ביטול בחינות הרישוי לרפואה בישראל לבוגרי האוניברסיטאות המוכרות באירופה ישפר את הסיכוי שלהם לחזור לעבוד כרופאים בישראל.
ד״ר משה כהן, מנכ״ל ״מדיקל דוקטור״, שהציג את ממצאי הסקר בכנס אמר ל״ישראל היום״ כי ״ישראל הפכה ליצואנית מוחות בתחום הרפואה ובמקום לנצל את הפוטנציאל האנושי כאן בארץ, אנחנו שולחים את טובי הסטודנטים לרפואה ללמוד בחו״ל וממשיכים להתמודד עם המחסור ברופאים בארץ. הגיע הזמן לשנות כיוון כשאחת הדרכים היא הקמת הפקולטה הבינלאומית לרפואה באילת בשיתוף הפקולטות לרפואה המובילות באירופה, שצפויה להיות לא רק מנוע לפיתוח הבריאות והרפואה באילת והערבה, אלא גם מענה אסטרטגי לבעיית בריחת המוחות כך שנוכל לא רק להשאיר סטודנטים ישראלים בארץ, אלא גם למשוך אלינו סטודנטים מחו״ל וכך אילת יכולה להפוך למוקד רפואי בינלאומי״.