מטרת החוקרים הייתה לבחון את הפנוטיפ של חרדה בנוער עם הפרעת טיקים כרונית (chronic tic disorder - CTD) ולהעריך את הקשרים בין חרדה, טיקים ותסמינים קשורים. הפרעות חרדה שכיחות ועשויות להשפיע על חומרתה של CTD.
עוד בעניין דומה
המחקר בוצע במתכונת של מחקר חתך. במחקר הוכללו משתתפים בגילאי 6-17 שנים עם אבחנה של CTD. המשתתפים והורה אחד רואיינו על ידי חבר צוות ממחקר פסיכולוגי וחבר צוות ממחקר נוירולוגי, בביקורים נפרדים. נוכחות הפרעת חרדה נקבעה על ידי גירסת הראיון להפרעות חרדה לילד/הורה (Anxiety Disorders Interview Schedule Child/Parent Version - ADIS-IV). חומרת תסמיני החרדה וסוגי תסמיני חרדה ספציפיים נקבעו לפי סולם דירוג חרדה לילדים. חומרת טיקים ודחף מקדים נקבעו על ידי כלים קליניים.
במחקר הוכללו 42 משתתפים עם CTD. לרוב המשתתפים הייתה הפרעת חרדה אחת לפחות בהתבסס על ADIS-IV (33 משתתפים, 79%). הפרעת חרדה כללית הייתה אבחנה החרדה השכיחה ביותר (26 משתתפים, 62%). עם זאת, תסמיני חרדה ספציפיים לרוב לא היו מבודדים לתחומי אבחון ספציפיים. חרדה משמעותית מבחינה קלינית, כפי שנמדדה על ידי סולם דירוג חרדה לילדים, הייתה קיימת ברוב המשתתפים (25 משתתפים, 60%). נוכחות של הפרעת חרדה הייתה קשורה לחומרה גרועה יותר של טיקים (z = -3.58, p = 0.0003) ודחף מקדים (z = 2.17, p = 0.03).
החוקרים הסיקו כי הערכת החרדה בצורה ממדית ולא קטגורית הינה חשובה. חומרת חרדה גרועה יותר קשורה לחומרת טיקים ודחף מקדים. הבנה כיצד חרדה משפיעה על טיקים ודחף ב-CTD עשויה לספק תובנות חשובות לגבי גורמים המנציחים טיקים ולהנחות את הגישה לניהול תסמינים אצל נוער חרדתי עם CTD.
מקור: