תרומה בסך 125 מיליון דולר, קרוב לחצי מיליארד שקל, תועבר לפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. על כך דיווח אמש (ג') הניו יורק טיימס. על פי הדיווח, ג'ונתן גריי, נשיא חברת ההשקעות בלקסטון, ורעייתו מינדי, הודיעו על התרומה הגדולה ביותר בתולדות האוניברסיטה, הצפויה לאפשר הגדלה של מספר הסטודנטים לרפואה ב-25%.
עוד בעניין דומה
באוניברסיטת תל אביב הודיעו כי הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות תיקרא על שמם של התורמים, מינדי וג'ון גריי. גריי הוא נשיא ומנכ"ל חברת בלקסטון העולמית, קרן השקעות בשווי של למעלה מטריליון דולר. עוד נמסר כי זוהי אחת התרומות הגדולות ביותר שניתנו אי פעם למוסד אקדמי בישראל והתרומה הגדולה ביותר שניתנה אי פעם לאוניברסיטת תל אביב.
"תרומה משמעותית זו תחזק את החוסן הלאומי של מדינת ישראל ותציב את מערכת הבריאות הישראלית בחזית המדע והטכנולוגיה העולמיים", נמסר מאוניברסיטת תל אביב. "התרומה משמעותית במיוחד בתקופה קשה זו, בה מדינת ישראל מתמודדת עם מלחמה קשה ואלפים רבים של פצועים".

פרופ' קרן אברהם, דיקנית הפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א. "התרומה תסייע לנו להגביר את התמיכה במאמץ הלאומי ולהגדיל בצורה משמעותית את מערך הרפואה בישראל". צילום: שחר שחר/ דוברות אוניברסיטת ת"א
באוניברסיטת תל אביב מציינים שכבר כיום הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות היא הגדולה והמבוקשת ביותר ללימודי רפואה בישראל. לומדים בה כ-300 סטודנטים חדשים לרפואה מדי שנה. בעקבות התרומה החדשה צפוי גידול הדרגתי נוסף של כשליש בשיעור הכשרת הרופאים עד ליותר מ-400 רופאים חדשים מדי שנה - כפול מפקולטות גדולות אחרות בישראל. בנוסף, התרומה תסייע לאוניברסיטה להגדיל בעשרות אחוזים את מספרי הסטודנטים במקצועות הבריאות - אחיות, קלינאי תקשורת, אודיולוגים, פיזיותרפיסטים ומרפאים בעיסוק. עוד תאפשר התרומה לקלוט חוקרים בתחום הביומד, מעבר ל-160 החוקרים שכבר פעילים בתחום באוניברסיטה. כמו כן, כספי התרומה יסייעו לשדרוג בניין הפקולטה לרפואה ולהקמת מעבדות מחקר חדשות בסטנדרט גבוה.
הודות לתרומה החדשה, הפקולטה תפעל גם לצמצום פערים חברתיים ולהגדלה משמעותית במספרם של סטודנטים מקבוצות שונות באוכלוסיה, בהן: ערבים, חרדים, יוצאי אתיופיה, עולים חדשים, תושבי פריפריה ועוד. בין השאר, התרומה תאפשר הקמת בניין מעונות חדש ייעודי לסטודנטים הלומדים בפקולטה למדעי הרפואה והבריאות, הכולל 600 מיטות, תוך מתן עדיפות למיעוטים ולקבוצות מוחלשות.
נשיא אוניברסיטת תל אביב, פרופ' אריאל פורת, אמר כי "התרומה הנדיבה של משפחת גריי תאפשר לנו קפיצת מדרגה של ממש, הן בתחום ההוראה והן בתחום המחקר הרפואי. היא תביא להגדלת מספר הסטודנטים לרפואה ובכלל זה כאלה המשתייכים למיעוטים בישראל, תחזק את המחקר האיכותי שמתבצע באוניברסיטה בתחום הרפואה ובתחומים משיקים ותאפשר לנו להדק את שיתופי הפעולה עם 18 בתי החולים המסונפים לנו. מאחר שהפקולטה למדעי הרפואה והבריאות שלנו היא הגדולה מסוגה בישראל, תרומתה של משפחת גריי תחזק באופן ישיר את מערכת הבריאות ותקדם את המחקר הביו-רפואי במדינה כולה".
עוד מוסיף פרופ' פורת: "חשיבות התרומה של משפחת גריי היא בהיותה הצבעת אמון של משפחת גריי באוניברסיטת תל אביב, באקדמיה הישראלית, למעשה – בעתידה של מדינת ישראל. אני מקווה ומאמין שתרומה נדיבה זו תעודד אחרים ללכת בעקבות משפחת גריי ולתמוך במדע הנעשה באקדמיה הישראלית וברוח המפעמת בה".
מייסדי קרן גריי, מינדי וג'ון גריי, מסרו: "מאז האירועים הקשים של שבעה באוקטובר חיפשנו דרך שתאפשר לנו לחולל שינוי משמעותי בישראל. התרומה הזו תרחיב את יכולתה של אוניברסיטת תל אביב להכשיר דור חדש של אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כולל סטודנטים מקהילות מודרות, ולבנות מתקני מחקר מתקדמים. בכך אנו ממשיכים את תמיכתנו רבת השנים במחקר רפואי ובהנגשת ההשכלה הגבוהה".
דיקאנית הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות, פרופ' קרן אברהם, הוסיפה: "במיוחד בימים אלה, בהם ישראל מתמודדת עם מלחמה קשה ואלפים רבים של פצועים, התרומה החשובה כל כך תסייע לנו להגביר את התמיכה במאמץ הלאומי ולהגדיל בצורה משמעותית את מערך הרפואה בישראל, החל ברופאים, דרך אחיות, הפרעות בתקשורת, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ועוד. כמו כן, בניין המעונות החדש שיוקם יאפשר לנו להרחיב את שיעור הסטודנטים מהפריפריה ומקבוצות אוכלוסיה מגוונות. מעבר לכך אנו רואים חשיבות רבה גם בפיתוח מעבדות מחקר חדשות ושדרוג המעבדות הקיימות. הפקולטה למדעי הרפואה והבריאות באוניברסיטת תל אביב נחשבת למובילה עולמית בתחומה ואין ספק שהתרומה החדשה תסייע לנו לעמוד בחזית המדע העולמית".
נזכיר כי עד לאחרונה נקראה הפקולטה ע"ש משפחת סאקלר, שהסכימה להסרת שמה בשנת 2023 בעקבות מעורבותה במשבר האופיואידים בארה"ב. השינוי אפשר לאוניברסיטה לגייס כספים נוספים על ידי הצעת הזדמנויות למתן שם לפקולטה.
בני הזוג גריי, יהודים אמריקאים, הם פילנתרופים פעילים שקרן המשפחה שלהם מתמקדת בסיוע לבני נוער מעוטי יכולת בניו יורק ובמחקר בתחום הסרטן. שניהם מציינים בכתבה את הקשר ארוך השנים שלהם לישראל. לאחר בחינת אפשרויות שונות לתרומה משמעותית, נפגשו בני הזוג גריי עם פרופ' פורת בניו יורק בשנה שעברה, ובהמשך ביקרו בישראל ונפגשו עם הנהלת האוניברסיטה, סגל הפקולטה לרפואה וסטודנטים. "איננו יכולים לחשוב על דרך טובה יותר להאיץ ריפוי", אמרו בהצהרתם, "מאשר תמיכה במוסד שמשפיע על חייהם של כה רבים".