חדשות

בית החולים אסותא-אשדוד מתרחב: יכפיל את מספר המיטות

בהשקעה של יותר ממיליארד שקל, בית החולים הציבורי באשדוד נמצא במהלך התרחבות עם הכפלת מספר המיטות ל-700 ומגדל אשפוז חדש

בית החולים אסותא אשדוד. צילום: דוברות ביה"ח

בית החולים הציבורי אסותא אשדוד נמצא במהלך התרחבות עם הכפלת מספר המיטות ומגדל אשפוז חדש בהשקעה כוללת של יותר ממיליארד שקל.

בית החולים, שנפתח בסוף 2017, היה הראשון שנבנה לאחר יותר מארבעה עשורים שבהם לא הוקמו בתי חולים ציבוריים בישראל. בית החולים מספק שירותים לתושבים מעבר לגבולות אשדוד וסביבתה וכעת הוא פותח במהלך להרחבה מקיפה.

בשלב הראשון נבנה בניין הנהלה חדש, הכולל גם אולמות וכיתות לימוד, והמעבר אליו מתבצע בימים אלה. בניין ההנהלה הישן נהרס לפני למעלה משנה ובמקומו הולך ומוקם מגדל אשפוז שהשלמתו צפויה בשנת 2028. עם השלמת הפרויקט יעמוד מספר המיטות בבית החולים על כ-700 – כפול מהמצב כיום.

לצד ההתרחבות הפיזית עובר בית החולים מיתוג מחדש, המשלב בין שני המותגים - מכבי שירותי בריאות ורשת אסותא. החזון שמוביל את המהלך הוא רפואה ללא פערים, שתעניק לתושבי הדרום שירותי רפואה מתקדמים ואיכותיים, בדומה לרמה הגבוהה שמקבלים תושבי המרכז.

מנכ"ל בית החולים, ד"ר ארז ברנבוים, ציין כי יש ביקוש אדיר לשירותי רפואה מתקדמים בדרום וכי המהלך של אסותא יצמצם פערי נגישות בין מרכז לפריפריה. "גם במלחמה", אמר, "הצוות הרפואי שלנו עבד מסביב לשעון והציל חיים, למרות שאנחנו בית חולים צעיר יחסית. זה חיזק בנו עוד יותר את ההבנה עד כמה בית החולים הזה חיוני לתושבי הדרום ולמדינת ישראל כולה".

רן סער, יו"ר מכבי שירותי בריאות ויו"ר הוועד המנהל של "אסותא אשדוד", מסר: "הפרויקט הזה הוא המשך ישיר לחזון שלנו – צמצום הפערים בין המרכז לפריפריה והבטחת שירותי רפואה שוויוניים לכל אזרחי ישראל". מנכ״לית מכבי שירותי בריאות, סיגל דדון-לוי, הוסיפה: ״קידום הרפואה בדרום הוא חזון שבא לביטוי בהרחבה של בית החולים הציבורי אסותא באשדוד וכן בהקמה של בית החולים החדש של אסותא מרכזים בבאר שבע שצפוי להיפתח בקרוב".

נושאים קשורים:  אסותא אשדוד,  חדשות,  בתי חולים,  פריפריה,  ד"ר ארז ברנבוים,  מכבי שירותי בריאות
תגובות
אנונימי/ת
17.04.2025, 20:10

בית חולים חלש

אנונימי/ת
18.04.2025, 17:12

את אסותא אשדוד רוצים להגדיל ל700 מיטות, את ברזילי להפוך ל'מרכז על', ובב"ש עוד בית חולים שלם. מאיפה יביאו רופאים? מישהו באגף כוח אדם של משרד הבריאות מדבר עם אלו שנמצאים משרד לידו? תעלומה..

אז מהיכן יביאו מאות רופאים ואלפי אחיות כדי למלא את התקנים החדשים שיווצרו ? מישהו במשרד הבריאות גם חושב ?
בדיחה עצובה