דו"ח שמפרסם משרד הבריאות יותר משנה לאחר יישום רפורמת הסדרי הבחירה במערכת הבריאות, מצביע על שיפור משמעותי בזמינות ובנגישות שירותי הבריאות למובטחים בכל רחבי הארץ. המרחק העודף שנאלצים המבוטחים לעבור לקבלת טיפול הצטמצם, בקופת חולים מאוחדת למשל חלה ירידה משמעותית במרחק העודף הממוצע בכל המחוזות (למעט ירושלים ויהודה ושומרון). גם ב"כללית" ניכרת ירידה קלה במרחק העודף הממוצע במחוזות תל אביב ומרכז.
עוד בעניין דומה
דו"ח השפעת רפורמת הסדרי הבחירה על מערכת הבריאות לשנת 2025 בוחן את השינויים ומצביע על כך ש"בשנת 2025 חל שיפור בהסדרי הבחירה שמאפשרות הקופות למבוטחים כאשר 'מאוחדת' עלתה במספר מרכזי העל ובתי החולים הכלליים שאותם היא מציעה למבוטחי הקופה, ואילו קופות החולים מכבי, לאומית וכללית המשיכו במידה רבה בהתקשרות עם המרכזים איתן התקשרו בשנת 2024. בהשוואה בין קופות החולים, קופת החולים מכבי מציעה את ההסדרים הרחבים ביותר".
הדו"ח מציג השוואה של נתונים בין שלוש נקודות זמן: ספטמבר 2023 (לפני הרפורמה), ינואר 2024 (תחילת יישום הרפורמה) וינואר 2025 (שנה לאחר תחילת היישום).
בהתייחסות להרחבת אפשרויות הבחירה בבתי חולים ומרכזי על עולה כי הממוצע המשוקלל של מספר בתי החולים (כולל מרכזי העל ובתי חולים פרטיים) עומד על 21.1 ב"לאומית", 27 ב"מכבי", 9.6 ב"כללית" ו-23.4 ב"מאוחדת".
מהשוואה בין מרכז לפריפריה עולה כי בעקבות הרפורמה כמעט ולא קיימת שונות במספר בתי החולים הממוצע המוצעים על ידי הקופות. קופת חולים מכבי מציעה בממוצע את המספר הגדול ביותר של בתי חולים לעומת קופת חולים כללית עם המספר הממוצע הקטן ביותר.
מנקודת המבט של בתי החולים, מספר מרכזים רפואיים הרחיבו משמעותית את פרישת השירות שלהם. בית חולים מאיר ממשיך להוביל במתן מענה לאחוז הגדול ביותר של מבוטחים, ולצידו נרשם גידול משמעותי במענה של בתי חולים רמב"ם, פוריה, אסף הרופא, אסותא אשדוד וזיו, בעיקר הודות להכנסתם באופן נרחב להסדרי הבחירה של קופת חולים מאוחדת.