3,000 אנשי בריאות הגוף והנפש בישראל וחתני פרס נובל קוראים להפסקת המלחמה ולשחרור החטופים. על הקריאה הדחופה חתמו חתני פרס נובל הישראלים, פרופ' אהרן צ'חנובר, פרופ' אברהם הרשקו ופרופ' עדה יונת, נשיא האקדמיה הישראלית למדעים פרופ' דוד הראל וכ-3,000 אנשי רפואה, עובדי בריאות, מנהלי מחלקות, בתי חולים ואנשי בריאות הנפש בישראל.
עוד בעניין דומה
"כמי שאמונים על הצלת חיים ועזרה לזולת רואים עצמם החותמים כבעלי אחריות ובעלי עמדה מוסרית חשובה ביותר בהצלת חיי החטופים", נכתב ביוזמה של המיזם "בואו — באים ומצילים אותם ואותנו", שנשלחה במהלך החג. זו הפנייה המקצועית הגדולה ביותר של אנשי בריאות, שמצטרפת לארגונים רבים שחתמו בימים האחרונים על קריאה דומה.
"קהילת אנשי הבריאות והטיפול בישראל מצטרפת לקריאה להכרה במצבם הקריטי של החטופים הכלואים במנהרות וסכנת המוות בה הם נמצאים", נכתב. "כמי שעסוקים יום יום בעזרה לזולת והצלת חיים אנחנו דורשים את השבת כל 59 החטופים הביתה והפסקת הלחימה באופן מיידי.
"כפי שהוכח בעבר, רק הסכם יכול להחזיר חטופים בשלום, בעוד שלחץ צבאי מוביל בעיקר להרג חטופים ולסיכון חיילינו. אנו קוראים לכל אזרחי ישראל להתגייס לפעולה ולדרוש בכל מקום ובכל דרך הפסיקו את הלחימה והחזירו את כל החטופים — עכשיו. כל יום שעובר מסכן את חייהם".
החתומים על הפנייה כוללים אנשי מקצוע ממגוון תחומי הבריאות ובין השאר רופאים מכל התחומים, כולל מנהלי מחלקות ומנהלי בתי חולים; אחים ואחיות; פסיכואנליטיקאים; פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, מרפאות בעיסוק, מומחים בבריאות הציבור, מיילדות, דיאטנים, פיזיותרפיסטים, קלינאי תקשורת ועוד.
מיזם "בואו" הוקם בנובמבר האחרון מתוך צורך שעלה מהשטח להגברת המודעות והאקטיביזם הציבורי בנוגע לדחיפות הצלת החטופים והצלת החברה הישראלית כולה. המיזם, שהתחיל כקבוצה קטנה של ארבעה מרצים, מונה היום כאלף מרצים שמגיעים בהתנדבות לכל מקום בארץ כדי להעביר את המסר. בין השאר נערכו הרצאות של המיזם בכ-30 בתי חולים ברחבי הארץ.
פרופ' ישראל עמירב, מיוזמי המכתב, מתאר את ההתגייסות המרשימה של אנשי הבריאות והטיפול בישראל כזעקה לפעולה דחופה למען השבת כל החטופים הביתה.