ד"ר יצחק פרידמן מונה לתפקיד ראש תחום נוירואימנולוגיה במרכז הרפואי שערי צדק. כך נמסר מדוברות בית החולים.
עוד בעניין דומה
ד"ר פרידמן מתמחה במחלות דלקתיות של מערכת העצבים המרכזית והפריפרית כולל טרשת נפוצה (MS), MOGAD,יNMOSD, אנצפליטיס אוטואימוני ופארא-ניאופלסטי, בנוסף למחלות דלקתיות של מערכת העצבים הפריפרית, כגון ג'יליאן בארה (GBS), CIDP, מיאסטניה גרוויס (MG) ועוד.
פרידמן מעורב במחקר בסיסי ובמחקר קליני במחלות נוירואימנלוגיות ובכלל זה טרשת נפוצה ומיאסטניה גרביס.
תחום הנוירואימנולוגיה מתפתח מאוד בשנים האחרונות וכולל אבחון של מחלות חדשות, כלי אבחון וטיפולים תרופתיים חדשים. "לאור האופי של מחלות מסוג זה, המחלות פוגעות הרבה בצעירים ובעיקר בצעירות", מסר ד"ר פרידמן עם מינוי לתפקיד.
"הטיפול", לדבריו, "דורש מערך ממושך הכולל התייחסות לכלל מרכיבי החיים – זוגיות, ילדים, עבודה ועוד. אנחנו שמים דגש גדול על הקשר האישי עם המטופל, זמינות הרופא ומעקב ארוך טווח על מנת להקל כמה שניתן על המטופלים. אני נרגש מהתפקיד ושמח להמשיך לתת למטופלים את הטיפול הטוב והמתקדם ביותר".
ד"ר רוני אייכל, מנהל מחלקת נוירולוגיה ב"שערי צדק", הוסיף: "ד"ר פרידמן מביא איתו מקצועיות וחדשנות רבה. בתחומים בהם הוא מתעסק נדרשת רגישות ומעורבות רבה בחיי המטופל, וד"ר פרידמן הוא הדמות למשימה זו. אני שמח מאוד על כניסתו לתפקיד החשוב".