יו"ר ומייסד ארגון למענכם, יוסי ערבליך, פנה לשר הבריאות בדרישה להקים מנגנוני פיקוח ואכיפה, לצד קביעת סנקציות ואזהרות לצוותים הרפואיים, בשימוש בבינה מלאכותית, במקומות בהן היא עלולה לסכן חיי אדם, "חובה להבטיח שהיא תשרת את הציבור בצורה בטוחה ויעילה ולא חלילה להפך", כתב.
עוד בעניין דומה
בהודעה לעיתונות ציין ערבליך כי פנה לשר הבריאות אוריאל בוסו הבוקר (א'), בעקבות מקרים שדווחו לארגון. "בעקבות פניות רבות שהגיעו לאחרונה לארגון, אנו עדים לתופעה חמורה של הסתמכות יתר של רופאים ואנשי צוות על צ׳אטים של AI, מה שהוביל לטעויות רפואיות חמורות, בשורה ארוכה של מקרים", כותב ערבליך. לדבריו, מדובר ב"קבלת מינונים לא נכונים לנטילת תרופות, חוות דעת שגויות ועוד, שעלו לא פעם לידי סכנת חיים של ממש".
במכתב שנשלח גם למנכ״ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב, לראש שירותי בריאות הציבור, ד''ר שרון אלרעי פרייס וליו"ר הסתדרות הרופאים, פרופ' ציון חגי, מציין ערבליך: "מחקרים רבים הראו, שהתוצאות המתקבלות על ידי הבינה המלאכותית אינן עקביות ולעתים ניתנות תשובות שונות לאותו מקרה רפואי". הוא מדגיש כי "בעוד שטעויות בתחומים מסוימים עשויות להיות בלתי מזיקות, טעויות רפואיות עלולות לעלות בחיי אדם".
ערבליך מזהיר במכתבו כי "בעקבות העומסים הרבים בבתי החולים והעומס הרב המונח על כתפיהם של הרופאים המסורים, הם מתפתים לא פעם לדרך הקלה והמהירה, של השימוש בבינה המלאכותית, שכאמור היא עדיין אינה בשלה לספק מענים רפואיים".
בפנייה דורש היועץ הרפואי ויו"ר "למענכם", "לגבש יחד עם בתי הספר לרפואה וההסתדרות הרפואית הנחיות ברורות וכללי אתיקה ברורים לגבי השימוש בבינה מלאכותית ברפואה, לצד הקמתם של מנגנוני פיקוח ואכיפה על הצוותים, כולל קביעת סנקציות ואזהרות לצוותי רפואה המשתמשים בה ואף לבתי החולים, במקומות בהן היא עלולה לסכן חיי אדם".
על הפנייה חתומים גם מנהל בית החולים שניידר לשעבר, פרופ' יוסף פרס, נשיא ארגון "למענכם" וסגן מנהל בית חולים בילינסון, ד''ר גדי נוימן, סגן נשיא הארגון וראש מחלקת מחקר וחדשנות ב"למענכם".
ערבליך מתריע כי ללא קביעת סנקציות מהותיות על ידי משרד הבריאות, עלול להיווצר סיכון ממשי לחיי החולים. "חובתנו להבטיח שהבינה המלאכותית תשרת את הציבור בצורה בטוחה ויעילה ולא חלילה להפך", חותם יו"ר "למענכם" את מכתבו.