חדשות

ההורים סירבו לבדיקה לאחר הלידה והתינוק נותר עם נזק קשה

בן ארבעה חודשים אושפז בבית החולים לילדים שניידר עם נזק רב מערכתי בשל תת פעילות של בלוטת התריס | הבעיה לא נחשפה עם לידתו כיוון שהוריו סירבו לבדיקת סקר ילודים

בדיקת דם פשוטה היתה עשויה למנוע את מצבו הקשה של התינוק. צילום: דוברות "שניידר"

תינוק בן ארבעה חודשים אושפז בבית החולים לילדים שניידר בפתח תקווה עם נזק רב מערכתי ופגיעה חמורה בשל תת פעילות של בלוטת התריס, שלא נחשפה עם לידתו כיוון שהוריו סירבו לבדיקת סקר ילודים.

הוריו של התינוק הגיעו עימו לבית החולים וסיפרו כי הוא אינו עולה במשקל כמצופה מתינוק בגילו. לצוות הרפואי התברר שהוריו סירבו לבצע לתינוק בדיקת סקר יילודים - מדובר בארבע טיפות דם שנלקחות מעקב הרגל של התינוק ונשלחות לבדיקה במעבדה - שירות ללא תשלום המאפשר לבדוק אם הילוד חולה במחלות ולתת להן טיפול שימנע פגיעה בבריאותו.

פרופ' גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' ב"שניידר". "כרופאים, סיפורים כאלה שוברים את ליבנו". צילום: דוברות ביה"ח

לאחר שהצוות הרפואי ערך לתינוק בדיקות התבררו ההשלכות הקשות שנגרמו בעקבות ההחלטה להימנע מהבדיקה המקובלת וכי התינוק סובל מנזק רב מערכתי ומפגיעה חמורה. בדיעבד התברר כי התינוק סבל מתת פעילות של בלוטת התריס כבר עם לידתו, בעיה שניתן לטפל בה באמצעות השלמה תרופתית, לו רק מאתרים אותה בזמן.

במהלך השבוע מאז הגיע לבית החולים מצבו של התינוק, שעדיין מאושפז השתפר, אך יש חשש כבד לנזק בלתי הפיך.

פרופ' גילת לבני, מנהלת מחלקת ילדים א' ומומחית במחלות זיהומיות שטיפלה בתינוק, אומרת כי תת פעילות של בלוטת התריס היא בעיה מוכרת שעלולה לגרום להשלכות חמורות בקרב ילדים אם אינה מטופלת. "ככל שחולף הזמן מהלידה, חלון ההזדמנויות למנוע נזק הולך ונסגר. צריך להבין שגם אם ברוב המקרים לא נאתר כל מחלה, אין שום סיבה לקחת סיכון כזה ולא לבצע את בדיקת הסקר, ובמקרה שאכן מאתרים מחלה, אפשר לטפל בה ולמנוע נזקים קשים.

"כרופאים, סיפורים כאלה שוברים את ליבנו, כיוון שאנחנו יודעים שניתן היה למנוע או לכל הפחות למזער באופן משמעותי את הנזק הכבד, לו רק היו מקפידים ההורים לבצע את הבדיקות השגרתיות הנדרשות. מדובר בבדיקה פשוטה שיכולה לשנות מהלך חיים שלם".

נושאים קשורים:  פרופ' גילת לבני,  סקר ילודים,  בית החולים לילדים שניידר,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
28.03.2025, 12:34

תקלה קשה של הצוות.
לא משחררים ילד ללא בדיקות נדרשות. אם ההורים מסרבים יש לפנות לבית המשפט לענייני משפחה ולעשות אובר רולינג לסירוב.
טובת הקטין גוברת.
תקלה ממסדית.
אוטונומיה הורית נסוגה מפני טובת הקטין.

אנונימי/ת
06.04.2025, 20:18

זה מדרון חלקלק. ומה לגבי חיסון? למה שם לא לפנות לבית משפט....ומשם טיפול ניתוחי חיוני.
לצערינו הרב האמון במערכת נשחק. עליה בסרבנות לטיפולים ובדיקות עולה. אולי יש מקום לנסות לטפל י"ע הסברה יותר נרחבת

אנונימי/ת
29.03.2025, 20:51

מה אומר החוק?