מפוליזומאב (Mepolizumab), נוגדן חד שבטי נגד IL-5י(Interleukin 5), הוכיחה פוטנציאל בהפחתת התלקחויות והפחתת התלות בסטרואידים באסתמה אאוזינופילית חמורה. במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of Asthma, ביקשו חוקרים להעריך את היעילות של מפוליזומאב בהשגת הפוגה קלינית על פני תקופה של 12 חודשים ולחקור את תפקידן של רמות ויטמין D כמנבא פוטנציאלי לתגובה לטיפול.
עוד בעניין דומה
החוקרים העריכו את ציוני שאלון השליטה באסתמה (ACQ, Asthma Control Questionnaire), הספירומטריה, תדירות ההתלקחויות והשימוש בקורטיקוסטרואידים פומיים וקורטיקוסטרואידים בשאיפה (ICS, inhaled corticosteroids) ב-32 מטופלים, תוך ציון שיפורים קליניים מובהקים. הנתונים נאספו שנה לפני ושנה לאחר התחלת הטיפול עם מפוליזומאב. פוליפים באף לא נצפו בכל החולים, וטומוגרפיה ממוחשבת (CT, computed tomography) של הסינוסים הפרה-אנזאליים לא הייתה זמינה עבור כל המשתתפים. לכן, לא הוערך מצב הפוליפים באף כדי למנוע הטיה.
תוצאות המחקר הדגימו כי 12 חולים השיגו הפוגה קלינית לאחר התחלת הטיפול עם מפוליזומאב, עם מתאם חזק בין רמות גבוהות יותר של ויטמין D ותוצאי טיפול חיוביים. ממצא זה מרמז שאופטימיזציה של רמות ויטמין D עשויה לשפר את התגובה למפוליזומאב בחולי אסתמה ולתרום לשיפור השליטה במחלה.
החוקרים מסכמים כי מפוליזומאב הוא טיפול יעיל לאסתמה אאוזינופילית חמורה, המוביל לשיפורים קליניים מובהקים ולהפחתת השימוש בקורטיקוסטרואידים. מחקר זה מדגיש את תפקידו של ויטמין D כמנבא תגובה לטיפול עם מפוליזומאב, דבר המצביע על כך שרמות גבוהות יותר של ויטמין D עשויות לשפר את יעילות הטיפול.
מקור: