חדשות

המל"ג תדון בבקשת האקדמית אונו להקים בית ספר לרפואת שיניים

בישראל פועלים כיום שני בתי ספר לרפואת שינים | מכללות אינן זכאיות להעניק תואר דוקטור וכדי להכשיר את המהלך החריג, מוגדרת הבקשה למל"ג להענקת התואר באונו כ"תואר שני"

הקריה האקדמית אונו. צילום: דוברות המכללה

המועצה להשכלה גבוהה תדון השבוע (ג') בבקשת הקריה האקדמית אונו לפתוח פקולטה לרפואת שיניים. בתגובה בכירים באקדמיה מותחים ביקורת על הכוונה של שר החינוך ויו"ר המועצה להשכלה גבוהה, יואב קיש, להביא את הבקשה לדיון. כך דיווח בסוף השבוע שחר אילן בכלכליסט.

כיוון שמכללות אינן זכאיות להעניק תואר דוקטור וכדי להכשיר את המהלך החריג, מוגדרת הבקשה להענקת תואר דוקטור לרפואת שיניים כ"תואר שני". כזכור, בשבוע שעבר נפתחה הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת רייכמן, אך שם  קדמה ההכרה ב"רייכמן" כאוניברסיטה שמוסמכת להעניק תארי דוקטור.

בתי ספר לרפואת שיניים קיימים כיום באוניברסיטה העברית ובאוניברסיטת תל אביב. הקריה האקדמית אונו מבקשת להקים מסגרת שלישית. במכללה מציינים שכיוון שמדובר במוסד פרטי, הדבר לא ישית על המדינה הוצאה. אלא ששכר הלימוד בביה"ס לרפואה באוניברסיטת רייכמן עומד על כמאה אלף שקל לשנה ושכר הלימוד לרפואת שיניים צפוי להיות גבוה יותר.

פרופ׳ שלמה נוי, נשיא הקריה האקדמית אונו, לשעבר מנהל המרכז הרפואי שיבא, הסביר כי רק רבע ממקבלי הרשיונות לרפואת שיניים בישראל למדו בארץ. "המשמעות היא שמרבית האנשים המבקשים ללמוד רפואת שיניים עושים זאת במדינות מעבר לים, הרחק ממשפחתם וללא התאמה למערכת הבריאות בישראל. דו״ח מבקר המדינה האחרון קובע במפורש כי על המל״ג לגבש תכנית להגדלת מספר הסטודנטים לרפואת שיניים בוגרי הארץ. הקמת בית ספר נוסף בישראל תיתן מענה הולם לצורך הקיים ותאפשר העלאת רמת המקצוע והרחבת בסיס כוח האדם, שיושתת יותר על בוגרי הארץ".

בכיר במל"ג שמצוטט בדיווח טען כי רפואת שיניים הוא נושא שתלויים בו לפעמים חיי אדם ו"אנחנו לא רוצים רופאים שהוכשרו במכללה. זה מנוגד למה שמקובל בעולם וזה בלתי נתפש".

על פי הדיווח, השר קיש יביא לאישור המל"ג הקמה של ועדה לקביעת תנאים להקמת פקולטה לרפואת שיניים ויגיש למל"ג הרכב סגור של חברי הוועדה. בכתבה מצוין שמקורבו של קיש ויד ימינו בניהול המל"ג הוא פרופ' דודו שוורץ מהקריה האקדמית אונו, שהשר נכשל בנסיונותיו למנותו לסגן יו"ר המל"ג.

מהמועצה להשכלה גבוהה נמסר ש"הקריה האקדמית אונו העבירה למל"ג בקשה לפתיחת בית ספר ללימודי רפואת שיניים. ועדת המשנה של המל"ג לענייני הנדסה, טכנולוגיה ורפואה תדון בבקשה. בשלב זה טרם הוחלט על המשך התהליך או על הרכב ועדת הבחינה לבקשה. ככל שהבקשה תקודם, היא תיבדק לעומק באופן מקצועי ומעמיק, בהתאם לנהלים ולשיקולים האקדמיים הנדרשים".

נושאים קשורים:  בית ספר לרפואות שיניים,  הקריה האקדמית אונו,  יואב קיש,  המועצה להשכלה גבוהה,  פרופ׳ שלמה נוי,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
09.02.2025, 22:53

אולי גם מכללת אשקלון תקים בית ספר לכירופרקטיקה?