אנשים עם מוגבלויות מתמודדים עם סיכון גבוה יותר לתוצאים חמורים של קורונה ונתקלים באתגרים בגישה לחיסוני קורונה. במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Annals of Medicine, ביקשו חוקרים לבחון קבלת מנה אחת לפחות של החיסון נגד קורונה, כוונות חיסון עתידיות וסיבות לאי-חיסון בקרב בעלי מוגבלויות ומגבלות תפקודיות, באמצעות מערך נתונים גדול ומייצג ארצי של מבוגרים בארצות הברית.
עוד בעניין דומה
הנתונים נותחו מסקר תמונת מצב ביתית (Household Pulse Survey) של הלשכה למפקד האוכלוסין (14-26 באפריל 2021, n = 68,913). מודלים של רגרסיה לוגיסטית נפרדת העריכו את הקשר בין כל סוג של מוגבלות (ראייה, שמיעה, קוגניציה, ניידות), מצב מוגבלות כללית ומצב תפקודי לקבלת מנה אחת לפחות של החיסון נגד קורונה וכוונות חיסון עתידיות. בנוסף, הסיבות לאי-התחסנות נחקרו בקרב אנשים עם מוגבלות או מגבלות תפקודיות.
תוצאות המחקר הדגימו כי כ-13% מהמבוגרים דיווחו על מוגבלות, בעוד שכמעט 60% ציינו שהם חווים מוגבלויות תפקודיות מסוימות או משמעותיות. למעלה מ-65% מהמבוגרים עם מוגבלות קיבלו לפחות מנה אחת של חיסון נגד קורונה, בניגוד ל-73% בקרב מבוגרים ללא מוגבלות (יחס שכיחות מותאם 0.94). בעלי מוגבלויות, אנשים צעירים יותר, בעלי השכלה והכנסה נמוכים יותר, חסרי ביטוח ואלה עם היסטוריה קודמת של קורונה נטו פחות להתחסן או התחסנו פחות בהשוואה לעמיתיהם. הסיבות העיקריות לאי התחסנות כללו חששות לגבי תופעות לוואי אפשריות (52.1%), חוסר אמון בחיסוני קורונה (45.4%) וחוסר אמון בממשלה (38.6%).
החוקרים מסכמים כי המאמצים להבטיח כיסוי חיסוני גבוה ושוויוני כרוכים בשיתוף פעולה עם קהילות כדי לחזק את המסר של בטיחות ויעילות חיסונים, לחנך אנשי מקצוע בתחום הבריאות על החשיבות של המלצה וקידום חיסונים ולשפר את הנגישות באתרי החיסונים לאנשים הזקוקים להתאמות נוספות.
מקור: