מרפאת טרשת נפוצה במרכז הרפואי הלל יפה בחדרה זכתה במענק משרד הבריאות לפיתוח והטמעה של טכנולוגיות טיפול ושיקום מרחוק. מדובר בתמריץ שניתן לבית החולים עבור הקמת שירות חדש לשיקום מרחוק של מטופלי טרשת נפוצה. הצוות הרב מקצועי זכה במענק לאחר שהתחרה בצוותים רבים מרחבי הארץ.
עוד בעניין דומה
את התכנית הגה ד"ר אופיר זמירה, מנהל מרפאת טרשת נפוצה ורופא בכיר במחלקה הנוירולוגית של "הלל יפה". התכנית פותחה, ודויקה בתכנית האצה (אקסלרטור) מטעם אגף הבריאות הדיגיטלית של משרד הבריאות.
עיקרי הרעיון והמוצר שפותח: פלטפורמה טכנולוגית חדשנית למעקב, טיפול ושיקום מרחוק עבור מטופלי טרשת נפוצה, הנשענת על פיתוח מתקדם שבוצע בשיתוף פעולה עם יחידת 8200. הפלטפורמה נועדה להעניק למטופלים מענה מותאם אישית, לשפר את איכות חייהם ולהנגיש שירותי רפואה מרחוק בסטנדרטים גבוהים.
למהלך היה שותף צוות רב מקצועי מ"הלל יפה", שכלל את ד"ר זמירה וד"ר שי שבו מהמחלקה הנוירולוגית, ד"ר שרון רשי-אלקלס, מנהלת מערך החדשנות, ארז קריסי, מנהל יחידת היישומים, יעל קרבס כהן, מנהלת שירות פיזיותרפיה ומיטל סביליה, מנהלת השירות לריפוי בעיסוק.
המענק של משרד הבריאות יאפשר לבית החולים לממש את התכנית לפיתוח הכלי שהוצע.
ד"ר זמירה: "שיתוף הפעולה עם יחידת 8200 מסמל את חיבור הידע הטכנולוגי המתקדם בישראל עם צרכים רפואיים דחופים ומדגיש את הפוטנציאל האדיר של חדשנות משולבת במערכת הבריאות. הפלטפורמה החדשה מהווה אבן דרך חשובה בטיפול ושיקום רב מקצועי של מטופלי טרשת נפוצה".
ד"ר דקלה דהן-שריקי, סגנית מנהל המרכז הרפואי הלל יפה: "הזכייה בתמריץ מחזקת את מחויבותנו להוביל את תחום הטיפול בטרשת נפוצה, לשפר את חוויית המטופלים ולספק פתרונות רפואיים מתקדמים וחדשניים. תודתי לכל מי שלקח חלק ותמך בבניית התכנית".