גבר בשנות ה-70 שסבל משבר מורכב ברגלו וממחסור בטסיות דם ותאי דם אדומים קיבל במרכז הרפואי לניאדו בנתניה טיפול בדם מלא על מנת שניתן יהיה לנתחו, כך נעשה גם עם מטופל אחר שהגיע עם חתך עמוק בצווארו כתוצאה מתאונת עבודה.
עוד בעניין דומה
בעקבות ההצלחה של טיפול בדם מלא, שיטה שהוכיחה את עצמה בשימוש של חיל הרפואה במהלך המלחמה, הוחלט ליישם את ההליך גם בחדרי הניתוח ובחדר ההלם בבית החולים.
כשהסתבר שלא ניתן לנתח את בן ה-70 שסבל משבר מורכב ברגל ונזקק לניתוח חירום דחוף, בשל מחסור בטסיות דם ותאי דם אדומים ממנו הוא סבל יצרו המחלקות האורתופדית, ההרדמה ובנק הדם שיתוף פעולה מהיר. המטופל קיבל מספר מנות של דם מלא עד שהערכים בדמו השתפרו והוא הוכנס מיידית לחדר הניתוח.
בבית החולים אומרים כי השיטה נכנסה גם לטיפול בחדר ההלם כשמנות דם מלא מאפשרות לצוות להציל חיים של מטופלים, הסובלים מטראומה מורכבת. הם מספרים על מקרה מהתקופה האחרונה, בו הגיע גבר עם חתך עמוק מאוד בצווארו. החתך נוצר בתאונת עבודה שבה דיסק יצר חתך עמוק בעורקי צווארו. מנות הדם המלא שניתנו לו בחדר ההלם, אפשרו לייצב את מצבו באופן מידי ולאפשר המשך טיפול בחדר הניתוח.
ד"ר יוחאי רביב, רופא מרדים במחלקת הרדמה, שניהל את האירוע המורכב של השבר האורתופדי, מספר "בשנה האחרונה, שמענו על מקרים רבים מאד של מתן מנות דם מלא, במצבי חירום, לחיילים שנפצעו בשטח. מתן הדם המלא הציל חיים של לוחמים רבים. בדיון משותף של מחלקת ההרדמה והמחלקה לרפואה דחופה החלטנו ליישם את השיטה הזו גם במצבי חירום שמתרחשים לעיתים נדירות בבית החולים. במקרה הזה, מתן מנת דם מלא איפשר להכניס את המטופל לניתוח דחוף למרות החסרים בטסיות ותאי דם אדומים מהם סבל".
פרופ' צבי שמעוני, המנהל הרפואי במרכז הרפואי אמר לצוותי המחלקות כי "חשיבה יצירתית הינה מרכיב קריטי בהצלת חיים". עוד אמר "אני מברך את כלל הצוותים שעסקו במתן הדם המלא, ככלי שמציל גפה מקטיעה. זו דוגמא לחשיבה מחוץ לקופסא הרגילה שלנו בחדרי הניתוח והמחלקות, למען בריאותם של המטופלים".