חדשות

"איכילוב": טכנולוגיה חדשנית לטיפול בפרפור פרוזדורים

הטכנולוגיה מבוססת על אנרגיית PFA (Pulse Field Ablation) המשולבת באופן מלא עם מערכת מיפוי תלת מימדית של הלב ומאפשרת להעניק טיפול מדויק ומותאם אישית

מימין, ד״ר אהוד חורין, מנהל השירות לאלקטרופיזיולוגיה פולשנית ומשמאל, פרופ' רפאל רוסו, מנהל היחידה להפרעות קצב ומרפאת אלקטרופיזיולוגיה, במהלך הפרוצדורה. צילום: ליאור צור/ דוברות איכילוב

הפרוצדורה הראשונה לטיפול בפרפור פרוזדורים באמצעות פלטפורמת VARIPULSE בוצעה לראשונה בארץ במרכז הרפואי איכילוב בתל ביום ה' האחרון.

הטכנולוגיה של חברת ג'ונסון אנד ג'ונסון מדטק, מבוססת על אנרגיית PFAי(Pulse Field Ablation). מדובר במערכת המשולבת באופן מלא עם מערכת מיפוי תלת מימדית של הלב ומאפשרת לצוות הרפואי להעניק טיפול לכל מטופל בהתאם לאנטומיית הלב והצרכים הרפואיים הייחודיים לו.

מיפוי תלת מימד של הלב לפני הפרוצדורה. צילום: דוברות "איכילוב"

מ""איכילוב" נמסר כי השימוש באנרגית PFA מאפשר מענה טיפולי ביעילות גבוהה, בפרופיל בטיחות גבוה ובזמן טיפול קצר. בנוסף, השימוש במערכת מיפוי תלת מימדית מפחית את רמת החשיפה לקרינה למטופל ולצוות הרפואי.

מיפוי הלב בתלת מימד אחרי הפרוצדורה. צילום: דוברות "איכילוב"

פרופ' רפאל רוסו, מנהל היחידה להפרעות קצב ומרפאת הפרעות קצב (אלקטרופיזיולוגיה) במערך הקרדיולוגי, אמר לאחר הטיפול: "אנו גאים להיות המרכז הרפואי הראשון בישראל שמחזיק במערכת המתקדמת ביותר למיפוי וטיפול בפרפור פרוזדורים, הפרעת קצב הלב השכיחה ביותר בעולם. הפעולה משלבת בין מערכת ניווט חדשנית, לאנרגיה המתקדמת בעולם, לטיפול בפרפור פרוזדורים".

נושאים קשורים:  חדשות,  איכילוב,  פרפור פרוזדורים,  טכנולוגיה רפואית,  פרופ' רפאל רוסו
תגובות
17.12.2024, 22:19

בשעה טובה ובהצלחה

אנונימי/ת
18.12.2024, 11:25

כדאי לשכנע את הקורא בעזרת חשיפת מעט סטטיסטיקה, כמו הניסיון בעולם ואחוזי ההצלחה . אחרת הכתבה אינה אלא מתן במה לפירסום של החברה המייצרת את הטכנולוגיה ולה בלבד. כתבה מסוג זה מתאימה יותר לאתר כמו ynet ולא לאתר אשר קוראיו הם רופאים.