במחקר חתך ארצי, החוקרים העריכו את ההשפעה של משוואות PREVENTי(Predicting Risk of cardiovascular disease EVENTs) על הזכאות לטיפול, והשוו אותן למשוואות העוקבה המאוחדות (PCEs) שהומלצו בעבר על ידי ה-ACCי(American College of Cardiology) וה-AHAי(American Heart Association). הם בחנו האם משוואות PREVENT החדשות, המשלבות מדדי כליות ומשמיטות מוצא אתני, מתאימות יותר לנתוני האוכלוסייה הנוכחיים ובאופן כללי מנבאות סיכון נמוך יותר למחלה קרדיווסקולרית טרשתית (ASCVD) למשך 10 שנים.
עוד בעניין דומה
במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת JAMA, החוקרים שאפו להעריך את מספר המבוגרים בארה"ב בגילאי 30 עד 79 שנים אשר יסווגו מחדש במונחים של סיווג סיכונים וזכאות לטיפול בסטטינים ותרופות להורדת לחץ דם בעת יישום משוואת ה-PREVENT החדשות.
המחקר בוצע תוך שימוש בנתונים מסקרי בחינת הבריאות והתזונה הלאומיים שנמשכו בין השנים 2011 עד מרץ 2020, בהשתתפות 7,765 מבוגרים בארה"ב בגילאי 30 עד 79 שנים, עם גיל חציוני של 53 שנים כאשר 51.3% הם נשים. קבוצה זו ייצגה חתך רחב של אוכלוסיית ארה"ב, עם שיעורי תגובה שנעו בין 47% ל-70%.
מתוצאות המחקר עולה כי 53.0% (רווח בר סמך 95%, 51.2%-54.8%) מהמדגם יסווגו מחדש לקטגוריות סיכון נמוכות יותר, כאשר רק 0.41% (רווח בר סמך 95%, 0.25%-0.62%) יעברו לקטגוריות סיכון גבוהות יותר. ההערכה הייתה כי תהיה הפחתה של 14.3 מיליון מבוגרים בארה"ב שיהיו זכאים לטיפול בסטטינים והפחתה של 2.62 מיליון לטיפול בהורדת לחץ דם, בהתבסס על סיווגים חדשים אלה. זה עלול להוביל ל-107,000 מקרים נוספים של אוטם שריר הלב או שבץ במהלך 10 שנים, עקב טיפול מונע מופחת.
החוקרים סיכמו כי היישום של משוואות PREVENT יוביל ככל הנראה להפחתה מובהקת במספר המבוגרים בארה"ב הזכאים לטיפול בסטטינים ובהורדת לחץ דם, מה שעלול להשפיע על 15.8 מיליון אנשים. שינוי זה ישפיע באופן לא פרופורציונלי בעיקר על גברים ועל מבוגרים ממוצא אתני אפרו-אמריקאי יותר, מה שמעיד על צורך בשיקול זהיר של כלי חיזוי סיכונים חדשים אלה בפרקטיקה הקלינית.
מקור: