המשטרה עצרה הבוקר (ב') שמונה אנשים ובהם רופאים, בחשד שהנפיקו תגי נכה במרמה לעשרות אלפי אנשים. המעצר בוצע בתום עשרה חודשי חקירה של היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) בלהב 433, בשיתוף משרד התחבורה. על כך דיווחה ליאור אוחנה ב-ynet הבוקר. העצורים יובאו להארכת מעצר בצהריים.
עוד בעניין דומה
"השירות הזה החל ב-2021 וכתוצאה מכך חלה עלייה מ-90 אלף תגים עד לשנת 2020 ל-665 אלף כלי רכב שיש להם תגי נכה בשנת 2024. זו עלייה של בין 500-400 אלף", תיאר תנ"צ אלי מחמל, מפקד יחא"ה, את תופעת ריבוי תווי החניה לנכים.
לדבריו, מדובר בפגיעה מצטברת בקופת המדינה בשיעור של רבע מיליארד שקל. "בעלי תג הנכה לא שילמו על חניה, לא שילמו אגרת רישוי. למעשה, בעלי תגים שהושגו במרמה לא שילמו הרבה כסף", אמר תנ״צ מחמל.
הענקת תגי נכה שמונפקים על ידי משרד הביטחון והמוסד ביטוח לאומי כרוכה בוועדות וחוות דעת רפואית, אולם במקרים האמורים התגים הוזמנו באינטרנט. "אותם אנשים קיבלו שירות מחברה עסקית שבנתה אתר מקוון וכל השירות להוצאת תג נכה לא עבר בקצה דרך רופא וועדה", הסביר תנ״צ מחמל. ״חשוב להבין כי אלה לא תגים מזויפים אלא חוקיים, אולם המסמכים האלה אושרו בלי לאמת אותם. החברה קידמה את ההליך עם רופאים, בקרב העצורים שלנו יש לא מעט רופאים ויהיו נוספים", אמר.
לדבריו, ״מדובר ברופאים שקיבלו רשימות של אנשים שיש לאשר אותם מבלי בחינה מדוקדקת של מסמכים רפואיים שהתקבלו בממשק המכוון. מסמכים זויפו כדי שהרופא בקצה יאשר את התהליך ומבלי שיבחן את האותנטיות של המסמכים שקיבל. רופא בכיר בקצה טיפל במעל ל-100 אלף תגים".
עוד סיפר כי "מצאנו שאנשים ללא קטיעה בילו במפגשים אקראיים צועדים על שתי רגליים ומחזיקים בתג נכה לצמיתות עם כיסא גלגלים. זיהינו שצומת המרמה קרוב למקום שנמצאו בו הרופאים. אנחנו מדברים על הערכה של מאות אלפי תגי נכה שהוצאו במרמה. אנחנו נעשה רביזיה בכל המהלך של הוצאת תגי נכים".