מחקרים

מהי האימונוגניות של חיסון הקורונה באנשים החיים עם HIV?

במחקר נמצא כי חיסוני mRNA מותאמים הם יעילים לאוכלוסיות בסיכון וכי חיסוני בוסטר מתמשכים הם נחוצים כדי לשמור על חסינות מגנה מפני וריאנטים חדשים של נגיף הקורונה

02.12.2024, 17:26
חיסון לקורונה. צילום: מרים אליסטר/ פלאש 90

נגיף הקורונה (SARS-CoV-2) נמצא כעת בפאזה אנדמית. עם זאת, זיהומים מווריאנטים חדשים של הנגיף עדיין מובילים לתוצאים חמורים ולעיתים קטלניים או גורמים לתסמיני קורונה (COVID-19) ארוכי טווח. אוכלוסיות פגיעות, במיוחד אנשים החיים עם HIVי(Human Immunodeficiency Virus), נמצאות בסיכון מוגבר למחלות קשות. וריאנטים מתעוררים של נגיף הקורונה, כולל תת-וריאנטים שונים של אומיקרון, קשורים יותר ויותר לזיהומים לאחר החיסון. התאמת חיסוני ה-mRNAי(Messenger RNA), כך שיתמקדו בוריאנטים חדשים אלה, עשוי לשפר את ההגנה מפני אומיקרון עבור מטופלים בסיכון.

במחקר שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Vaccines, חוקרים בחנו תגובות חיסוניות הומוראליות ותאיות לפני ולאחר מתן חיסוני בוסטר מותאמים למטופלים החיים עם HIV, לצד קבוצת ביקורת של אנשים בריאים.

תוצאות המחקר הדגימו כי ארבעה שבועות לאחר קבלת חיסון הבוסטר, שתי הקבוצות הראו עלייה מובהקת בנוגדנים מנטרלים ובתגובות חיסוניות תאיות. לא היה הבדל מובהק בתגובה החיסונית ההומורלית בין מטופלים עם HIV לבין הביקורות הבריאות. התגובה החיסונית ירדה במהירות בשתי הקבוצות שלושה חודשים לאחר החיסון. עם זאת, מטופלים עם HIV עדיין הראו עלייה מובהקת ברמות הנוגדנים המנטרלים אפילו לאחר שלושה חודשים.

החוקרים מסכמים כי משטר החיסון המותאם הוא יעיל. יתר על כן, הם מציעים כי חיסוני בוסטר עקביים עשויים להיות נחוצים כדי לשמור על חסינות מגנה.

מקור:

Cherneha M, Zydek I, Braß P, Korth J, Jansen S, Esser S, Karsten CB, Meyer F, Kraiselburd I, Dittmer U, et al. Immunogenicity of the Monovalent Omicron XBB.1.5-Adapted BNT162b2 COVID-19 Vaccine in People Living with HIV (PLWH). Vaccines. 2024; 12(7):785. https://doi.org/10.3390/vaccines12070785

נושאים קשורים:  מחקרים,  חיסון לקורונה,  HIV,  חיסון mRNA,  נגיף הקורונה,  מדוכאי חיסון
תגובות