העלייה באנטישמיות בשל מתקפת השבעה באוקטובר והמלחמה שפרצה בעקבותיה מחייבת רגישות בהוראת רפואה ושואה. כך עולה ממאמר שפורסם בכתב העת The Lancet ביום ו' על ידי ד"ר מקס סטון מהמחלקה לרפואת משפחה וקהילה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת טורונטו, ושני לבני, בוגרת הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון וסטאז'רית מהמרכז הרפואי סורוקה בבאר שבע.
עוד בעניין דומה
סטון הוא חבר במועצת הסטודנטים המייעצת לכוח המשימה של The Lancet העוסקת ברפואה, נאציזם ושואה, ולבני משמשת כראש מועצת הסטודנטים המייעצת לכוח משימה זה.
הכותבים מציינים כי המתקפה והמלחמה הובילו לעלייה משמעותית במקרי האנטישמיות ברחבי העולם. הם מתארים מחאות עולמיות נגד ישראל שכללו האשמות שווא בפשעי מלחמה, האשמות ברצח עם וקריאות ל"התנגדות בכל האמצעים הנחוצים", שהובילו להתקפות מכוונות על עסקים, בתים ובתי ספר יהודיים, בתי כנסת ויהודים ברחבי העולם.
לדבריהם, אירועים אלה מעוררים זכרונות של ליל הבדולח ומעוררים טראומה בין-דורית יהודית - לא רק של השואה, אלא גם של האינקוויזיציה, הפוגרומים והפרהוד. "היסטורית, בתים יהודיים הם זמניים בלבד, עד שהאוכלוסיה המקומית מפסיקה לסבול את היהודים שבקרבה", הם כותבים.
במאמר מבקשים סטון ולבני ממחנכים בתחום הרפואה שלא להתעלם מהעלייה העולמית הנוכחית באנטישמיות, או גרוע מכך, לתרום לה על ידי הנצחת סטריאוטיפים אנטישמיים. הם מזהירים כי שימוש לרעה בהיסטוריה הטראגית עלול לסכן יהודים ברחבי העולם, כולל תלמידים יהודים, ולפעול בניגוד למטרת הוראת לקחי הרפואה והשואה מלכתחילה.
"בהוראת לקחי הרפואה והשואה, חיוני להתייחס לעלייה הנוכחית באנטישמיות תוך גילוי רגישות מיוחדת למתמחים ורופאים יהודים בצוות. הלקחים שנלמדו מחקר הרפואה והשואה צריכים להיות מיושמים במאבק נגד כל צורות האפליה בכל רחבי העולם. זוהי האחריות המקצועית והמוסרית שלנו כרופאים וכמחנכים בתחום הרפואה", כתבו.