המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) אישרה היום (ג') את פתיחתו של בית ספר דינה רקנאטי לרפואה באוניברסיטת רייכמן, לאחר בחינה מעמיקה של ועדת הלוי ועמידה בכל דרישותיה. המחזור הראשון צפוי לצאת לדרך בחודש פברואר הקרוב ולמנות כ-80 סטודנטים מצטיינים, שבתום ארבע שנים עתידים להשתלב במערכת הרפואה הישראלית. מחזור נוסף צפוי להיפתח בנובמבר 2025.
עוד בעניין דומה
לצד האוניברסיטה העברית בהדסה, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בן גוריון, הטכניון, אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת אריאל, ועם אישור המל"ג, אוניברסיטת רייכמן תהיה אחת משבע האוניברסיטאות בישראל המכשירות לרפואה. שתי תכניות נוספות ללימודי רפואה נמצאות כעת בתהליך אישור. מדובר בתכניות שהוגשו לפתיחת בתי ספר לרפואה מאוניברסיטת חיפה ומכון ויצמן. ההערכה היא שגם בתי הספר הללו ייפתחו בשנה״ל תשפ״ו.
בית הספר דינה רקנאטי לרפואה יסודו בתרומת קרן משפחת דינה ורפאל רקנאטי והקמתו היא תוצאה של שיתוף פעולה ראשון מסוגו המרכז הרפואי שיבא בתל השומר, המרכז הרפואי רבין, שירותי בריאות כללית ומכבי שירותי בריאות.
מסלול הלימודים יכלול הוראה קלינית ברפואת הקהילה כבר מהשבוע הראשון ללימודים. הסטודנטים יוכשרו בבתי החולים, במרפאות ובטיפול בחולים בביתם. כמו כן תינתן הכשרה לרפואה מרחוק.
הסטודנטים יוכשרו במרכז סימולציה רפואית שיקנה מיומנויות לאולטרסאונד ליד מיטת החולה, מערכות דימות, מעבדת VR ומעבדות מחקר נוספות. דגש מיוחד יושם על למידה אישית ועל חניכה אישית על ידי רופאים מובילים. התפיסה הבינתחומית של אוניברסיטת רייכמן תתבטא באפשרות לשלב יזמות, תקשורת מודרנית וקיימות בזמן ההכשרה.
שר החינוך ויו"ר המל"ג יואב קיש מסר: ״אני רואה יעד לאומי באישור תכניות לימודי רפואה בישראל, כך שכל מוסד אקדמי שיעמוד בדרישות הפדגוגיות יוכל להכשיר רופאים לעתיד. פתיחת הפקולטה לרפואה באוניברסיטת רייכמן היא הישג אקדמי משמעותי וצעד קריטי להבטחת עתיד הבריאות בישראל.
"בתקופה שבה אנו מתמודדים עם אתגרים בטחוניים ומשבר בריאותי הנובע מהמלחמה, מערכת הבריאות עומדת בפני אתגר כפול: מחסור חמור ברופאים לצד גידול באוכלוסיה ופרישת רופאים ותיקים. הקמת הפקולטה מספקת מענה איכותי, חדשני וארוך טווח שמבטיח מערכת בריאות חזקה ומוכנה לאתגרים של העשורים הבאים״.
פרופ' אוריאל רייכמן, הנשיא המייסד ויו"ר דירקטוריון אוניברסיטת רייכמן, הודה לשר החינוך ויו"ר המל"ג קיש על האישור להקמת בית ספר לרפואה, ועל יוזמתו להקמת מערך אקרדיטציה מקצועי, שיוצר הליך חדש לפתיחת בתי ספר נוספים לרפואה. לדברי פרופ' רייכמן, "אוניברסיטת רייכמן נרתמה להרחבת האפשרויות ללימודי רפואה בארץ, כפי שהובילה בעבר את פתיחת שערי ההשכלה הגבוהה לרבים. בית ספר דינה רקנאטי לרפואה עתיד להיות מוסד מוביל בתחום ההוראה, היזמות והמחקר הרפואי. המשימה של הכשרת דור רופאים עתידי היא משימה חיונית בחברה הישראלית ואנו מודים על ההזדמנות ליטול חלק בהכשרת דור הרופאים העתידי".
פרופ' ארנון אפק, הדיקאן המייסד של בית הספר לרפואה באוניברסיטת רייכמן, הודה לוועדת הלוי על האמון שנתנו באוניברסיטה והוסיף כי "מדינת ישראל זקוקה לכ-2,000 רופאים בכל שנה, אך מכשירה רק מחצית מהם. המערכת הרפואית יכולה ורוצה להכשיר את כלל הרופאים בישראל. אוניברסיטת רייכמן ושותפיה מהמוסדות הרפואיים המובילים בישראל מובילים את המענה הציוני לאתגר.
"תוספת של כ-160 סטודנטים חדשים ב-2025 (מחזור פברואר ומחזור אוקטובר), ובהמשך כ-80 מדי שנה, תשנה את עתיד הרפואה בישראל. ראוי שטובי בנינו ובנותינו, ביניהם אלה המשרתים כקצינים או חיילים קרביים ולוחמים בגזרות השונות, ילמדו בבית הספר הטוב ביותר לרפואה בישראל במקום לנסוע לחו"ל לשווא".
שר הבריאות אוריאל בוסו בירך על ההחלטה לפתוח בית ספר חדש לרפואה: "במסגרת המאמץ הלאומי לפתרון המחסור בכוח אדם רפואי, הצבנו במשרד הבריאות יעד של 2,000 סטודנטים לרפואה בשנה עד ל-2030. אנו פועלים במגוון דרכים על מנת לעמוד במשימה ופתיחת בית הספר החדש לרפואה ברייכמן היא בשורה חשובה שתסייע רבות למערכת הבריאות". השר בירך את יו"ר המל"ג, שר החינוך קיש על קידום המהלך החשוב ואת פרופ' אוריאל רייכמן וההנהלה, "שעמלו רבות על מנת להתאים את האוניברסיטה לתכנית הלימודים המורכבת. נמשיך לעבוד יחד עם כלל הגורמים כדי להבטיח את איתנותה של המערכת לשנים רבות קדימה".