משרד הבריאות לא מקיים את ההגרלה לשיבוץ בוגרי לימודי רפואה לסטאז' במרכזים הרפואיים והם מובטלים וממתינים לשיבוץ זה חצי שנה. על כך מדווח הבוקר (ה') ד"ר איתי גל במעריב.
עוד בעניין דומה
יהונתן סולומונוב, בוגר לימודי רפואה בחו"ל שסיים את לימודיו בחודש יוני השנה, מצוטט בכתבה: "אנחנו, מאות רפאות ורופאים צעירים שהגשנו את כל המסמכים הנדרשים למשרד הבריאות, ממתינים לשיבוץ בבתי החולים, אנחנו מובטלים, נמצאים באי ודאות ולא יכולים לתכנן אפילו חודש קדימה ולהשתלב במערכת הבריאות".
בשנת הסטאז', שנת ההכשרה של בוגרי לימודי רפואה, משובצים הבוגרים בבתי החולים תחת פיקוח רופאים בכירים. השיבוץ של כל סטאז'ר מתבצע בהגרלה המתקיימת שלוש פעמים בשנה, כאשר כל בוגר רפואה מתבקש לדרג את בתי החולים בישראל לפי סדר העדיפות בשיבוץ, ותוכנת מחשב של משרד הבריאות מבצעת את ההגרלה ומשבצת לפי צורכי המדינה ותוך ניסיון להתחשב בבקשות. אלא שמאז חודש מאי האחרון לא קיים המשרד אף הגרלה, ומאות בוגרים אינם משובצים לתחילת העבודה. המשמעות היא מחסור עצום ברופאים וגם דחייה משמעותית ביכולת הרופאים לסיים את הסטאז' ולהתחיל את תקופת ההתמחות.
ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "משרד הבריאות מודע לסוגיה ורואה חשיבות רבה בהכשרה איכותית של סטאז'רים. בחודש מאי האחרון התקיימה הגרלה בה השתתפו כ-900 סטאז'רים. מועדי ההגרלות לבוגרי לימודי רפואה בחו"ל נקבעים על ידי המשרד בהתאם למגוון שיקולים הכוללים, בין היתר, את מספר הממתינים להגרלה, את זמינות ההכשרה שעומדת לרשות המשרד ובתי החולים וכן תקציב מתאים ועל כן בתקופה הקרובה יקיים המשרד הגרלה חדשה".